Mode door de eeuwen heen in Museumpark ArcheonMode door de eeuwen heen in Museumpark Archeon
Back Back Nieuws

Mode door de eeuwen heen in Museumpark Archeon

15 augustus 2022

20 en 21 augustus staat Archeon in het teken van mode door de eeuwen heen. Van de prehistorie, Romeinse tijd tot en met de late-middeleeuwen worden aan de bezoekers speciale demonstraties getoond en zijn er vele activiteiten.

In de prehistorie is een demonstratie van plantaardige vezels, zoals brandnetel, vlas en boombast. De wol wordt geverfd met natuurlijke materialen en er zijn demonstraties van spinnen en weven.

Boerderij

In de prehistorische boerderij is een tentoonstelling waar allerlei reconstructies van kleding, kostuums en accessoires van prehistorische kleding worden getoond. Met voorbeelden van plantaardige materialen worden de verschillende technieken gedemonstreerd.

Romeinse tijd

In de Romeinse tijd wordt textiel stempelen getoond, en bij het huis uit Voorburg kunnen bezoekers een selfie maken in Romeinse kleding. De Romeinse legionairs laten zien hoe men een maliënkolder maakt. Ook zijn diverse stijlen van de Romeinse kledij te bewonderen.

Middeleeuwen

In de middeleeuwen worden demonstraties gegeven van borduren, spinnen, weven, bandweven, kaartweven en vilten. De schoenmaker zorgt voor het allerbeste schoeisel van leer en een middeleeuws gezelschap showt laat-middeleeuwse kleding. Mode is van alle tijden en dat laten we zien dit weekend.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!