Mitchell Nicolai: ‘Ik zou graag op het podium staan als Jochem Myjer’Mitchell Nicolai: ‘Ik zou graag op het podium staan als Jochem Myjer’
Back Back In de spotlights

Mitchell Nicolai: ‘Ik zou graag op het podium staan als Jochem Myjer’

09 juli 2019

Tijdens een evenement geniet je vooral van alles wat er op dat moment te zien, te horen en te proeven is. Hoe worden deze unieke belevingen eigenlijk gecreëerd en geproduceerd? Wat is daarvoor nodig en wie zorgen ervoor dat alles tot in de puntjes wordt uitgevoerd? In deze rubriek zetten we de mensen achter de schermen in de spotlights.

Mitchell Nicolai is Supervisor Horeca en Publieksservice bij Stadsgehoorzaal Leiden, 25 jaar en woont samen met zijn vriendin in Leiderdorp.

 

  • Mitchell Nicolai: ‘Ik zou graag op het podium staan als Jochem Myjer’
    Mitchell Nicolai
  • Mitchell Nicolai: ‘Ik zou graag op het podium staan als Jochem Myjer’

Wat deed je hiervoor?

Ik heb criminologie gestudeerd. Na mijn afstuderen ging ik op reis en toen ik terugkwam werd ik Supervisor bij Stadsgehoorzaal Leiden. Dit ben ik nu iets langer dan een jaar en heb het heel goed naar mijn zin. Eerder werkte ik hier al zes jaar als medewerker Publieksservice.

Wat zien wij tijdens een evenement van jouw werk terug?

Ik zorg ervoor dat alle medewerkers van Horeca en Publieksservice weten wat ze tijdens een evenement moeten doen, dat ze functioneren naar behoren en zichzelf goed voelen. Als zij met plezier naar hun werk gaan en zin hebben om met het team aan de slag te gaan, dan stralen ze dat ook uit naar onze gasten.

Wat doet jouw team precies?

We zijn verantwoordelijk voor alle servicewerkzaamheden op de vloer en achter de bar: zo voorzien we onze gasten onder andere van lekkernijen, zetten lunch en diner klaar, nemen jassen aan, zorgen dat ze op de juiste plek in de zaal terechtkomen. We willen ervoor zorgen dat onze gasten zich thuis en op hun gemak voelen.

Hoe ziet jouw werkdag eruit?

Zodra de medewerkers binnenkomen voorzie ik ze van alle informatie, de briefing en het draaiboek, zodat ze weten wat er wanneer gaat gebeuren en wat er van hen verwacht wordt. Dit is voor mij het belangrijkste moment van de dag; we nemen er dan ook flink de tijd voor. Daarna zorg ik ook tijdens het evenement dat alles goed verloopt.

Hoe laat begint jouw werkdag en wanneer kun je weer naar huis?

Dat verschilt heel erg en is afhankelijk van de evenementen en voorstellingen, dan maak je lange dagen op de vloer. Als het rustig is, ben ik actief achter de schermen in het aanscherpen van processen, verbeteringen en voorbereidingen op events die komen.

Wat vind je het leukste aan je werk?

Enerzijds dat je met een hecht team op de vloer staat; samen lange dagen maakt en daardoor een nauwe band creëert met je collega’s. Anderzijds zie je gasten soms niet blij binnenkomen en toch vrolijk en met een tevreden gezicht weer weggaan. Dat geeft mij een goed gevoel.

Waar ben jij goed in?

In het creëren van een relaxte sfeer, zodat iedereen zich op zijn gemak en goed voelt.

Wat was één van de grootste uitdagingen op de werkvloer?

Tijdens een open dag kregen we circa 10.000 gasten die van koffie thee en lekkernijen moesten worden voorzien. De hele dag bleven we scherp op een soepele in- en uitloop: die moest goed gestroomlijnd zijn. Naast een goede voorbereiding en instructie, zetten we op cruciale plekken medewerkers neer die de gasten begeleidden.

Met wie werk je samen?

Met onze eventmanagers onder andere. Zij vertalen de wensen van onze opdrachtgevers naar concrete afspraken en plannen die wij uit gaan voeren. Ik heb de rol om uit te vinden hoe we dat het beste kunnen gaan doen.

Wat zou je nog  willen leren over het werk dat je nu doet?

Ik vind het leuk om sturing aan een team te geven en ervoor te zorgen dat het goed functioneert, daarom zou ik graag mijn management skills uitbreiden en verfijnen. Ook zou ik graag beter willen worden in het zien van the bigger picture, zodat je nog beter overzicht kunt houden en anticiperen op onverwachte situaties.

Wat is je grootste blunder?

Vlak voor de uitloop van een plenaire sessie, liep ik nog even snel met een plateau naar een tafel. Ik struikelde en terwijl ik met mijn gezicht in het plateau lag, stroomde de zaal leeg.

Als je voor één avond op het podium van de Stadsgehoorzaal mocht staan, wie zou je dan willen zijn?

Jochem Myjer, want het lijkt me leuk als je continu volle zalen weet te trekken en de gasten anderhalf uur om je kan laten lachen. Van blije mensen word ik zelf ook blij.

Door > Saskia Leeuwis

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!