Mis het niet: World Cleanup Day!Mis het niet: World Cleanup Day!
Back Back Nieuws

Mis het niet: World Cleanup Day!

08 juni 2022

Energie vergelijken voor groene energie, vaker de fiets pakken in plaats van de auto of korter douchen draagt bij aan een schonere planeet. De aarde is helaas al vervuild en om het schoon te krijgen, moeten we niet enkel naar de toekomst kijken, maar ook de reeds gemaakte bende opruimen. Wil jij daaraan meehelpen? Dan is World Cleanup Day hét event voor jou!

Wat is World Cleanup Day?

Op World Cleanup Day worden er wereldwijd duizenden acties georganiseerd die het doel hebben om de aarde op te ruimen. Dit jaar vindt het evenement op 17 september plaats en er doen 180 landen mee, waaronder Nederland. Op deze dag wordt zwerfafval opgeruimd. Daarnaast wordt er informatie verzameld over het afval dat gevonden wordt. Hoeveel procent van al het gevonden afval is blikjes, flessendopjes of sigaretten? Door hier meer inzicht in te verkrijgen, kan er aan een oplossing voor de toekomst gewerkt worden. Deelname aan World Cleanup Day heeft dus nut op zowel de korte als de lange termijn.

Voor wie is het?

De aarde is voor iedereen, dus we kunnen allemaal een handje helpen om het een schonere plek te maken. Ook de jongere generatie kan een steentje bijdragen. Scholen kunnen zich opgeven en meedoen. Daarnaast kunnen ze lessen geven over plastic vervuiling. Waarom is het zo schadelijk? Waarom is het een uitdaging om van plastic afval af te komen en wat is de oplossing?

Naast scholen doen veel NGO’s, stichtingen, natuurorganisaties en boswachters mee. Door deelname van grote organisaties krijgt World Cleanup Day veel aandacht, waardoor het evenement nog succesvoller wordt. Je hoeft echter niet op school te zitten of een organisatie te leiden om mee te doen. Iedereen kan zich opgeven!

Wanneer kun je je aanmelden?

Het event is op zaterdag 17 september. Voorinschrijving is al mogelijk. Je wordt dan op de hoogte gesteld wanneer de echte inschrijvingen van start gaan. Door er vroeg bij te zijn, weet je zeker dat je het niet hoeft te missen! Maak ook alvast een save-the-date-notitie voor jezelf in je telefoon, zodat je World Cleanup Day niet vergeet.

 

Wat is vorig jaar bereikt?

Vorig jaar deden 20 miljoen vrijwilligers in 24 verschillende tijdzones mee aan World Cleanup Day. Hieronder bevonden zich 41.342 geregistreerde vrijwilligers in Nederland – een recordaantal – dat aan een van de in totaal 1.574 georganiseerde acties meededen.

Wat is the Plastic Soup Foundation?

World Cleanup Day wordt georganiseerd door Plastic Soup Foundation. Deze milieuorganisatie focust zich op het stoppen van plastic vervuiling op land en in water. Educatie en bewustwording staan hoog op hun to-do list.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!