Scheppen voor schoon water voor World Cleanup Day Scheppen voor schoon water voor World Cleanup Day
Back Back Nieuws

Scheppen voor schoon water voor World Cleanup Day

13 september 2021

De 21 waterschappen roepen alle Waterbazen van Nederland op om mee te helpen zwerfafval te rapen op en rond het water voor World Cleanup Day. Door te ‘Scheppen voor schoon water’ dragen mensen bij aan het terugdringen van zwerfafval en houden ze het water schoon.

Scheppen voor schoon water

Met ‘Scheppen voor schoon water’ doen de waterschappen mee aan World Cleanup Day; de grootste wereldwijde opruimactie van het jaar. Het doel van de waterschappen is om minimaal 15.000 stuks afval te rapen. Iedereen die meehelpt om het water in de natuur schoon en afvalvrij te houden is een Waterbaas, volgens de waterschappen. De actie start op 13 september in de opmaat naar World Cleanup Day op 18 september.

Plasticsoep

Iedereen kan bijdragen aan het oplossen van het wereldwijde plasticsoep-probleem. Door het zwerfafval te registreren via de app Litterati worden probleemgebieden in kaart gebracht en ook welke soorten en merken afval het meeste voorkomen. Zo krijgt de Plastic Soup Foundation meer inzicht in het probleem en hoe dat in de toekomst beter aan te pakken.

Schoon water

Waterschappen zorgen voor schoon water in sloten, rivieren, meren en beken. Ook meten en bewaken de waterschappen de waterkwaliteit. Ze doen er alles aan om vervuilende stoffen en afval uit het water te houden. Want wat er niet in komt, hoeft er ook niet uit.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!