Back Back Nieuws

Milton Verseput en Elmar Westerveld van De Vrienden van Jacob vallen in de prijzen

06 november 2014
In Amsterdam vond afgelopen maandag de uitreiking plaats van de Gault Millau restaurantgids. Tijdens deze uitreiking werd bekendgemaakt dat Milton Verseput is verkozen tot ‘Talentvol Sommelier 2015’. Zijn collega Elmar Westerveld viel eveneens in de prijzen. Hij behaalde de derde plaats voor de titel ‘Beste Fromagier 2015’.

Onderdelen
Zowel Milton als Elmar hebben voorafgaand aan het binnenslepen van deze titel hun kennis en kunde aan de jury gepresenteerd. Zo mocht Elmar diverse kaas-drankcombinaties presenteren, werd zijn snijtechniek onder de loep genomen en werd zijn kennis over kaas getest. Milton heeft voorafgaand aan deze nominatie een showcase gegeven, waarbij hij onder andere blind wijnen proefde en bijpassend glaswerk selecteerde.

Juryoordeel Milton
'Milton zijn adviezen kloppen eigenlijk altijd. Verwacht niet alleen de veilige oplossingen in de wijn-spijscombinaties, maar reken ook op verrassende wendingen gedurende de avond', staat in het rapport van de jury van Gault Millau. Bovendien straalt hij precies de rust uit die hoort bij een etentje met vrienden of zakelijke partners. Beoordelen en doseren, om zo voor elke gast en tafel de beste, passende wijn te adviseren. Laat het gerust aan hem over.'

De Vrienden van Jacob en Landgoed Duin & Kruidberg
De Vrienden van Jacob is gevestigd op Landgoed Duin & Kruidberg in Santpoort-Noord. In het Landgoed zijn eveneens een viersterrenhotel, congrescentrum en Brasserie & Loungebar DenK gevestigd. Restaurant De Vrienden van Jacob is sinds 2005 in het trotse bezit van een Michelinster en heeft 16 punten weten te behouden in de Gault Millau gids. Onder Executive Chef en SVH-meesterkok Alain Alders’ inspirerende leiding bereidt de keukenbrigade moderne gerechten met een mediterrane touch.

Foto: Milton Verseput, Sommelier bij restaurant De Vrienden van Jacob

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!