Micky Hoogendijk exposeert op Domein OogenlustMicky Hoogendijk exposeert op Domein Oogenlust
Back Back Nieuws

Micky Hoogendijk exposeert op Domein Oogenlust

03 mei 2018

Galerie Hans Persoon en Oogenlust presenteren in samenwerking met Eduard Planting Gallery een tentoonstelling van fotograaf Micky Hoogendijk. Micky toont portretten die de kwetsbaarheid en verborgen schoonheid van mensen weerspiegelen met een prominente rol voor de nieuwe serie The Nudes, dwars op de tijdgeest.

Over Micky Hoogendijk

Hoogendijk verdiende haar sporen als actrice en fotomodel. Sinds enige jaren is zij succesvol als fotograaf. Met onderwerpen als gender, maskers en haar inspiratie ontleend aan de zeventiende-eeuwse portretkunst, is het werk van Micky een intrigerende toevoeging aan het grote aanbod van autonome fotografie. Zij blijkt een goede regisseur, maar heeft ook de gave de modellen zover te krijgen dat zij hun masker laten vallen en zich kwetsbaar op durven stellen. Juist aan die kwetsbaarheid ontlenen haar beelden dan ook hun kracht. Dit komt vooral tot uiting in haar laatste project The Nudes.

The Nudes

Voor The Nudes geven mannelijke en vrouwelijke modellen, jong en oud, zich letterlijk en figuurlijk bloot. Elk naakt zet een stap recht naar je toe. De serene naaktportretten laten de ultieme kwetsbaarheid zien. Met deze beelden zijn nieuwe, intrigerende composities gemaakt, als antwoord op de huidige tijdgeest. 'Mijn werk gaat altijd over kwetsbaarheid, de zoektocht naar kwetsbaarheid. En wat is er kwetsbaarder dan naakt een stap naar iemand toe zetten. Voor mij is naaktheid de ultieme vorm van kwetsbaarheid. Voor mij is naaktheid vrijheid.' – aldus Micky Hoogendijk. De krachtige, iconische foto’s van Micky Hoogendijk zetten de kijker aan het denken. Terugkerende thema’s in het werk van de fotograaf zijn religie, maatschappij, androgynie en mythologie. Daarbij is het begrip 'vrijheid' de rode draad. 

Een waar paradijs

De showroom van Oogenlust en de galerie van Hans Persoon zijn omgetoverd tot een paradijs waar de werken van Micky goed tot hun recht komen. De werken worden, in diverse stijlen, in een huiselijke setting gepresenteerd waardoor je het werk bij wijze van spreken al bij je thuis of op de zaak ziet hangen.  

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!