Back Back Nieuws

Met de trein naar de ITB in Berlijn

16 februari 2012
Van 7 tot 11 maart barst de ITB in Berlijn als grootste vakbeurs voor de reisbranche ter wereld weer los. Vanwege de massale toeloop zijn vliegtickets dan vaak een probleem en de Autobahnen richting Berlin-Messe staan vol, maar er is een alternatief: de trein.


De route

Zes keer per dag gaat een comfortable, internationale Intercity van Schiphol naar Berlijn. Deze trein stopt ook op Amsterdam-Zuid, Hilversum, Amersfoort, Apeldoorn, Deventer, Almelo en Hengelo. De reistijd vanaf Amsterdam-Zuid naar Berlin-Spandau bedraagt. 6 uur en 5 minuten. Voor Hengelo is dat 4 uur en 9 minuten. Vanaf Berlin-Spandau brengt de frequente S- Bahn de reizigers in 12 minuten naar de ITB in de Berlin-Messe. Deze S-Bahn gaat ook vanaf Berlin-Hauptbahnhof en verbindt de Berlin-Messe snel met alle belangrijke plaatsen in Berlijn.

Vanaf 39 Euro
De trein heeft de naam duur te zijn, maar een treinkaartje enkele reis vanaf elk station in Nederland naar Berlijn is al mogelijk vanaf 39 Euro! Voor een retour vanaf dichtbij huis betekent dat vanaf 78 Euro, zolang de voorraad in deze prijsklasse strekt.

CityNightLine
Een andere mogelijkheid is de CityNightLine: ’s Avonds uit Nederland vertrekken en ’s morgens in Berlijn aankomen. Er is keuze aan uiteenlopend slaapcomfort in de trein met zelfs een douche. Na een avondparty met relaties of een gezellig avondje Berlin om 0:32 uur vertrekken van Berlin-Haupthahnhof en de volgende morgen weer op kantoor.


Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!