Mercure Amsterdam Centre Canal District zet duurzame stappenMercure Amsterdam Centre Canal District zet duurzame stappen
Back Back Nieuws

Mercure Amsterdam Centre Canal District zet duurzame stappen

03 september 2019

In het kader van duurzaamheid heeft Mercure Amsterdam Centre Canal District de handen ineengeslagen met het project Join The Pipe – Citywater: in dit geval écht Amsterdams kraanwater in een herbruikbare fles die perfect past bij het Hollandse thema van het hotel. Wie een fles Join The Pipe-water koopt, zorgt voor watervoorzieningen in ontwikkelingslanden.

Hervulbaar

David Waterdrinker is CEO van Join The Pipe. 'Met de producten die wij verkopen, financieren we met de opbrengsten projecten voor schoon drinkwater in Afrikaanse landen. Sinds een jaar hebben we ‘Citywater’ als project, waarmee we een alternatief willen bieden op voorverpakte bronwaterflessen. De fles is hervulbaar, redelijk simpel, goedkoop en wordt gevuld met – in dit geval – écht Amsterdams kraanwater. Zoveel plastic flessen worden weggegooid; dat vinden wij echt heel erg zonde.'

Daar is Mercure Amsterdam Centre Canal District het helemaal mee eens. Zij loosden alle ‘normale’ flessen water uit het hotel en verkopen vanaf heden enkel het concept van Waterdrinker. Die is dolblij met de samenwerking: 'Op deze manier bieden wij gasten in Mercure Amsterdam Centre Canal District die de fles kopen een leuk souvenir en een drinkwaterfles ineen', vertelt hij blij.

4000 tappunten

Naast de hervulbare flessen staan er verspreid door het land ook 4000 tappunten waarop je de flessen kunt vullen met drinkwater, waaronder bijvoorbeeld in het Vondelpark. 'Als je fles leeg is, kun je die dus bijvullen op die punten. Het idee op termijn is dat ieder hotel en iedere supermarkt die onze flessen verkoopt een eigen tappunt krijgt', aldus Waterdrinker.

De samenwerking is een logische stap voor Mercure Amsterdam Centre Canal District, die op allerlei gebieden probeert om duurzame alternatieven te integreren in het hotel. Zo werkt het hotel naast Join The Pipe ook samen met onder andere The Good Roll (duurzaam toiletpapier) en Too Good To Go: een app om voedselverspilling tegen te gaan.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!