Meisjes van de Wijn opent pop-up wijnwinkel in Utrecht Meisjes van de Wijn opent pop-up wijnwinkel in Utrecht
Back Back Nieuws

Meisjes van de Wijn opent pop-up wijnwinkel in Utrecht

02 september 2020

Binnen twee weken staat er in de Biltstraat een nieuw soort wijnwinkel waar beleving centraal staat. De Meisjes van de Wijn willen jou op een laagdrempelige manier kennis laten maken met wijn. Meisjes van de Wijn, dat van oorsprong een evenementenorganisatie is, heeft haar hele agenda voor het aankomende half jaar leeggeveegd zien worden. Stilzitten is echter niet iets wat deze Meisjes graag doen. Daarnaast is de basis van het bedrijf om leuke Meisjes met vrolijke verhalen over bijzondere wijnen te laten vertellen. Dit is natuurlijk ook toe te passen op andere manieren. Zo hebben ze in mei een nieuwe webshop gelanceerd waarop je zo’n 130 video’s kan vinden waarop de Meisjes de wijnen die ze verkopen toelichten. Nu vonden ze het tijd om dit ook via een pop-up shop mogelijk te maken.   

Zelf wijn tappen

Een van de manieren om echt uniek te zijn, is het plaatsen van een wijntap. Het is mogelijk om zelf je eigen lege flessen mee te nemen naar de winkel en deze te vullen met verschillende wijnen. Naast een wisseltap zijn er ook een aantal vaste wijnen ‘per liter’ te verkrijgen die worden voorzien door bevriende wijnmakers van de Meisjes. Deze manier van wijnkopen ligt in het verlengde van de trend om zo min mogelijk onnodige verpakkingen te gebruiken. 

Proeven hoort erbij

De Meisjes van de Wijn hebben natuurlijk de meeste ervaring met het laten proeven van wijn en delen die kennis maar al te graag. Elke donderdag- en vrijdagavond kun je daarom terecht voor informele, gezellige proeverijen waarin je op een ontspannen manier wat bij kan leren over wijn of gewoon lekker wat kan komen proeven.

Roze kruiwagens, bezorgservice en gekoelde wijn

De Meisjes van de Wijn gaan er in ieder geval alles aan doen om anders te zijn dan andere wijnwinkels in de omgeving. Zo vind je knalroze kruiwagens voor de deur die je mag lenen om jouw gekochte wijn thuis te brengen. Ook staat er een bakfiets waarmee je tegen een klein prijsje je wijn thuis kan laten bezorgen. Alle wijnen staan ook gekoeld voor je klaar zodat het proeven thuis direct kan beginnen. Om het kiezen van je wijn wat makkelijker te maken is de wijn ingedeeld in smaakstijl. Zoek je favoriete smaak tussen licht, fluweel of krachtig rood. Ben je meer van de witte wijn? Dan kun je kiezen uit fris, stijlvol of zwaar. Natuurlijk kun je ook gaan voor een rose waarbij je kunt kiezen uit elegant en fruitig.

De Meisjes van de Wijn pop-up store is te vinden op de Biltstraat 14 en opent op zaterdag 12 september om 12:00u. Vanaf dan is de winkel open op dinsdag, woensdag en zondag van 14:00 tot 19:00 en op donderdag, vrijdag en zaterdag van 12:00 tot 20:00.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!