Meer rust in 2023? Zo doe je dat! Meer rust in 2023? Zo doe je dat!
Back Back Nieuws

Meer rust in 2023? Zo doe je dat!

02 januari 2023

Het nieuwe jaar luidt meteen de maand van de goede voornemens in. Maar wees eens eerlijk: hou jij je zo tegen eind februari nog steeds aan die voornemens? Zeker in de evenementenbranche kunnen we er wat van. Het thema ‘stress’ komt bijna altijd ter sprake. Een beetje gezonde stress is geen probleem, maar liever niet het hele jaar door – altijd. Dit zijn onze makkelijk-toe-te-passen tips om meer rust in je werkdag in te bouwen en je stresslevel in 2023 permanent op een standje lager te zetten. En omdat we je juist willen helpen ontstressen, houden we het lijstje lekker kort.

Word rustig wakker

Wist je dat de start van je dag meteen de hele toon zet voor de rest van je werkdag? Zijn jouw ochtenden bijvoorbeeld altijd gehaast omdat je binnen 20 minuten alles moet doen, dan voelt de rest van je dag ook gehaast. Zet je wekker voortaan een half uur eerder, zet rustgevende muziek op en neem de tijd om te ontbijten. Je zal zien dat je de werkdag dan een stuk kalmer tegemoet gaat.

Start met het moeilijkste

We ervaren allemaal minder leuke kanten van ons werk. Niet erg, maar het wordt problematisch wanneer je lijstje van dingen waar je tegenaan hikt alsmaar langer wordt en de drempel alsmaar hoger. In de ochtend ben je vaak het meest productief! Begin dus met deze nieuwe gewoonte: start met hetgeen waar je meest tegenop ziet om te doen en tik ‘m lekker af! De rest van je dag voelt dan meteen easy peasy.

Rust in de agenda

Soms kijk je naar je agenda en moet je al zuchten voordat je uberhaupt bent gestart. Simpele oplossing: plan voortaan standaard rustmomenten in, in je agenda! Neem tussen elke afspraak of belangrijke taak 5-10 minuten pauze voor een korte wandeling, een sessie behind-the-desk yoga of een ademhalingsoefening. Een paar keer per dag bewust me-time inplannen zorgt ervoor dat je energielevel de rest van dag constanter blijft en je productiever bent.

Clean desk policy

We worden de hele dag via allerlei wegen geprikkeld – op bewust en onbewust level. Zo doet een overvol bureau bijvoorbeeld meer met je dan je denkt. Is je omgeving onoverzichtelijk, dan is je hoofd dat ook! En dat maakt het vervolgens lastiger om overzicht te bewaken tijdens het werken. Maak er dus een regel van om aan het eind van elke werkdag je bureau op te ruimen en je mailbox te legen. Dat zorgt de volgende werkdag meteen voor meer lucht in je hoofd en je lijf.  

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!