Meer fysieke evenementen en budget in 2023Meer fysieke evenementen en budget in 2023
Back Back Nieuws

Meer fysieke evenementen en budget in 2023

12 oktober 2022

Meetings- en eventsprofessionals verwachten meer fysieke evenementen en meer budget in 2023, blijkt uit de twaalfde jaarlijkse Global Meetings & Events Forecast van American Express Meetings & Events, een divisie van American Express Global Business Travel (Amex GBT). De 2023 Global Meetings & Events Forecast is gebaseerd op een enquête onder 580 meetings- en events (M&E) professionals afkomstig uit 23 landen, en interviews met experts uit de branche. 

Sterke toename van fysieke evenementen

Interne bijeenkomsten blijven een grotere prioriteit dan voor de pandemie, aangezien organisaties face-to-face interactie als essentieel beschouwen voor het verhogen van de productiviteit, het bijeenbrengen van teams, het verminderen van verloop en het aantrekken van toptalent. Respondenten van de enquête verwachten dat fysieke evenementen en het aantal deelnemers aan evenementen over de gehele linie zal toenemen. De verwachting is dat 87% van de bijeenkomsten een in-person component heeft. Bovendien wordt verwacht dat slechts 32% van de interne bijeenkomsten op kantoor plaatsvindt, dat 40% plaatsvindt in een andere stad en dat 45% inclusief overnachting van de deelnemers op locatie is. Na twee jaar van evenementen op afstand en hybride bijeenkomsten, geven de respondenten aan het virtuele moe te zijn. 

Duurzaamheid, diversiteit, gelijke kansen en inclusie

Duurzaamheid blijft ook in 2023 een prioriteit binnen de meeste M&E-programma's. Vier op de vijf respondenten (80%) zeggen dat hun organisatie rekening houdt met duurzaamheid bij het plannen van evenementen. Van degenen die zeggen dat hun organisatie rekening houdt met duurzaamheid, zegt 76% dat hun organisatie een duidelijke strategie heeft voor een duurzaam M&E-programma. Het integreren van diversiteit, gelijke kansen en inclusie (DE&I) in bijeenkomsten en evenementen is ook een topprioriteit voor meetingprofessionals. Bijna negen op de tien (87%) respondenten zeggen dat hun organisatie of klant er actief naar streeft om DE&I op te nemen in hun M&E-programma's. 

Europa

Europa telt het op één na hoogste percentage respondenten dat aangeeft te verwachten dat het aantal fysieke deelnemers in de nabije toekomst zal terugkeren naar het niveau van vóór de pandemie (69%), achter Midden- en Zuid-Amerika (78%).

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!