Meer bezoekers op je event? Meer bezoekers op je event?
Back Back Nieuws

Meer bezoekers op je event?

11 oktober 2017

Als je een evenement organiseert, wil je uiteraard dat hier zo veel mogelijk mensen op af komen. Wie veel bezoekers wil op zijn evenement, moet hier zelf wel iets voor doen. In dit geval is een goed marketingplan onmisbaar.

Posters

De meeste evenementen worden gepromoot door middel van posters. Posters zijn niet alleen opvallend, maar je kunt hier ook veel informatie op kwijt. Wil je wat meer over de activiteiten van jouw event vertellen of wil je duidelijk maken welke artiesten er optreden, dan is een poster het perfecte communicatiemiddel. Draag zorg dat de posters op de goede locaties hangen. Segmenteer je doelgroep(en) en stem hier de ophanglocaties op af. Tevens goed te weten: posters bedrukken is niet duur. Je hoeft niet veel te investeren in posters, maar kunt hier wel veel mee bereiken.

Flyers

Je kunt ook flyers inzetten om jouw event te promoten. Deze kun je bij mensen in de brievenbus doen, maar je kunt de flyers ook uitdelen in de stad. Ook kun je sponsoren vragen flyers uit te delen aan hun klanten, medewerkers en leveranciers. Sponsort een plaatselijke winkelier jouw evenement bijvoorbeeld, dan kun je deze winkelier vragen flyers op de toonbank in de winkel te leggen of in ieder winkeltasje te doen. Houdt hierbij ook je doelgroep in het achterhoofd.

Verschillende promotionele artikelen

Tot slot kun je er ook voor kiezen om leuke promotionele artikelen te gebruiken voor de promotie van jouw event. Enkele voorbeelden van promotionele artikelen zijn pennen, tassen, shirts en bierviltjes. Pennen zijn misschien wat minder interessant om jouw event te promoten, maar tassen, shirts en zeker bierviltjes kunnen wel goed werken. Zorg op het evenement zelf voor eendracht bij je personeel. Bedrijfskleding in de kleuren van de huisstijl met het logo zal de herkenning en naamsbekendheid helpen.

Internet

Uiteraard mogen uitingen op het internet niet ontbreken. Spreek je volgers aan via Social media en probeer bezoekers te acquireren door artikel publicaties, betaalde advertenties (facebook / instagram etc.) en een goed gevulde actuele website.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!