Mary Kay kent beurzen toe aan vrouwelijke pioniers Mary Kay kent beurzen toe aan vrouwelijke pioniers
Back Back Nieuws

Mary Kay kent beurzen toe aan vrouwelijke pioniers

19 december 2022

Als wereldleider op het gebied van vrouwenemancipatie en innovatieve wetenschap kondigt Mary Kay Inc. zes ontvangers van het Young Women in STEAM-beurzenprogramma van 2022 aan voor hun geweldige bijdragen aan STEAM-gebieden over de hele wereld: wetenschap, technologie, engineering, kunst en wiskunde.

In 2020 lanceerde Mary Kay het Young Women in STEAM-beurzenprogramma en de bijbehorende sociale campagne om de perceptie van ‘het gezicht van de wetenschap’ te helpen veranderen en jonge vrouwen aan te moedigen een STEAM-traject te volgen. Volgens UNESCO, de organisatie van de Verenigde Naties voor onderwijs, wetenschap en cultuur, blijven vrouwen een aanzienlijke minderheid op wetenschappelijk gebied en zijn ze nog steeds ondervertegenwoordigd op gebieden als informatica, digitale informatietechnologie, engineering, wiskunde en natuurkunde

Verkleinen genderkloof

‘Bij Mary Kay vieren we jonge vrouwen die hoger onderwijs en een loopbaan op STEAM-gebied omarmen, terwijl we doorgaan met het verkleinen van de genderkloof en -vooroordelen op wetenschappelijke en aanverwante gebieden’, aldus Dr. Lucy Gildea, Chief Innovation Officer, Product and Science bij Mary Kay Inc. ‘Het is geen geheim dat vrouwen ondervertegenwoordigd zijn in STEAM-industrieën, en we willen helpen dat te veranderen door impactvolle beurzen te verstrekken om jonge vrouwen aan te moedigen door te gaan met hun streven op gebieden die gerelateerd zijn aan STEAM. Onze ontvangers van een Young Women in STEAM-beurs voor 2022 slaan nieuwe wegen in verspreid over de hele wereld en dragen bij aan de oplossing van een aantal van de meest complexe problemen van de mensheid door middel van wetenschap en innovatie. We zijn er trots op hun bijdragen te erkennen, en door deze opmerkelijke jonge vrouwen te steunen, zetten we de standvastige missie van Mary Kay voort om het leven van vrouwen wereldwijd te verrijken.’

De ontvangers van het Young Women in STEAM-beurzenprogramma 2022 van Mary Kay worden voor het voetlicht gebracht op de wereldwijde socialemediakanalen van het bedrijf en ontvangen beurzen van $ 2.500 USD om te helpen bij hun huidige of toekomstige STEAM-inspanningen.

De ontvangers van de Young Women in STEAM-beurs voor 2022: Angela Busheska, 20 (Macedonië), Fengyun Chen, 17 (China), Farzana Alam Eshita, 23 (Australië), Aruna Sherma, 20 (Duitsland), Jingyuan Xu, 31 (Duitsland), Eizelle Yee, 30 (Filippijnen).

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!