Back Back Nieuws

Mariadalconcert: Jubileum Artvark in Mariadal

11 november 2014
In Mariadal vindt zondag 16 november een jubileum concert plaats. Het saxofoonkwartet Artvark viert het 10-jarig bestaan met een tournee langs de grote podia van Nederland en België. Toevallig of niet: het jubileum van Artvark valt in het 200e geboortejaar van de uitvinder van de saxofoon, Adolphe Sax.

Roosendaal
In die tournee mag Roosendaal uiteraard niet ontbreken: Vanaf het allereerste begin speelde Artvark met grote regelmaat in het toenmalige Verkadehuis. De hechte band met Roosendaal is altijd blijven bestaan. De saxofonisten van Artvark zijn allen gelouterde muzikanten die hun sporen in de jazz ruimschoots verdiend hebben. In dit kwartet spelen ze zonder stoelen of lessenaars en begeven zich in  de beschikbare ruimte. Juist dit laatste aspect zal in de kapel van Mariadal tot fraaie resultaten leiden.

Artvark
Artvark speelde op grote internationale festivals zoals het North Sea Jazzfestival, het Caïro Jazz Festival, het Bohemia Jazz festival in Praag, en toerden door Ierland, Turkije en Zuid Afrika. Het saxofoonkwartet ging bijzondere samenwerkingen aan en speelde met jazzlegende Peter Erskine, de Senegalese meesterdrummer Doudou n’Diaye Rose en de Deense rockband Efterklang. Met de klassieke sopraan Claron McFadden, waarmee ze de CD ‘Sly Meets Callas’ opnamen, speelden ze onder andere op het Grachtenfestival, de Rotterdamse Operadagen en toerden langs de theaters. De vijfde CD ‘Bluestories’ was de opmaat naar een uitgebreide theatertour van de voorstelling ‘Polderbeest’ samen met acteur John Buijsman.

‘Artvark blijft zoeken, blijft graven, wroetend door de modder, op zoek naar die ene truffel’.

Foto: Lenny Oosterwijk

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!