Back Back Nieuws

Marc Verschoor (Sony) naar Entertainment Group

01 maart 2007
Marc Verschoor (31) maakt per 1 april 2007 de overstap van SONY BMG naar
The Entertainment Group. Verschoor, voormalig Frontline Marketing Director bij SONY BMG, treedt bij The Entertainment Group in dienst als Senior Artist Manager. In deze functie zal hij samen met de Artist Managers onder andere verantwoordelijk zijn voor de belangen van Marco Borsato, Trijntje Oosterhuis, Ilse DeLange en Guus Meeuwis.

Verschoor was sinds februari 2001 werkzaam bij SONY BMG, waar hij onder andere verantwoordelijk was voor het implementeren en uitbouwen van nationale en internationale muziekproducten in Nederland. Hij was verantwoordelijk voor het vercommercialiseren van alle merkgerelateerde spin-offs waarvan SONY BMG de rechthebbende is. Deze rechten variëren van traditionele Cd’s en Dvd’s tot digitale muziekvormen en bijvoorbeeld sponsoring. Om deze doelstellingen te realiseren gaf Verschoor leiding aan de Promotie- en de Productafdeling.

Marc Verschoor over zijn nieuwe baan: “The Entertainment Group heeft de mogelijkheid om de merkwaarde van een artiest te kunnen ontwikkelen op verschillende facetten en in verschillende markten. Door diverse gespecialiseerde divisies in huis te hebben wordt
The Entertainment Group steeds meer een "full-service" entertainmentbedrijf. Het lijkt me een waanzinnige uitdaging om hier aan bij te kunnen dragen”.

Niel van Hoff, Algemeen Directeur van The Entertainment Group, over de komst van Marc Verschoor: “Met zijn brede kennis in de muziekbusiness en zijn ruime marketingervaring is Marc Verschoor onze perfecte kandidaat voor deze functie”.

The Entertainment Group is een bedrijf dat crossmediaal actief is in vele disciplines op het gebied van entertainment. Zij produceert evenementen, concerten en TV programma’s, doet boekingen en verzorgt het management voor vele Nederlandse artiesten, waaronder: Marco Borsato, Trijntje Oosterhuis, Guus Meeuwis, Leco van Zadelhoff, Ellemieke Vermolen en Floortje Dessing.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!