Marc van Laere Producties bestaat 20 jaar. Achteromkijken? Vooral niet te veelMarc van Laere Producties bestaat 20 jaar. Achteromkijken? Vooral niet te veel
Back Back Interview

Marc van Laere Producties bestaat 20 jaar. Achteromkijken? Vooral niet te veel

06 maart 2020

Bijzondere producties, creatieve acts en mooie klussen voor zowel collega’s, locaties als rechtstreekse klantproducties maar vooral: een duidelijke eigen smoel. Zo vat Marc van Laere van evenementen- en entertainmentbureau Marc van Laere Producties de afgelopen 20 jaar samen. Maar te veel achteromkijken vindt hij niet nodig. Want met altijd vernieuwende - en nu ook weer twee volledig nieuwe - acts én de overstap van Aster van Laere van haar eigen horecazaak naar Marc van Laere producties is de toekomst veel interessanter!

Imago

Anekdotes te over als je met Marc van Laere praat. In de 20 jaar dat zijn bedrijf Marc van Laere producties bestaat, heeft hij het allemaal voorbij zien komen: wereldberoemde acts, adembenemende acrobatiek, internationale avonturen, bijzondere backstagemomenten en spraakmakende bedrijfsevenementen. En daar is hij terecht trots op. Marc: ‘De creatieve acts, de acrobatiek, daarmee hebben wij onszelf de afgelopen twintig jaar een duidelijke eigen smoel gegeven.’ Maar toch werkt dit imago soms ook wel een beetje tegen. ‘Ja, mijn roots liggen in de entertainmentindustrie’, vertelt Marc van Laere. ‘Maar we werken met evenveel passie aan een nationaal of lokaal (bedrijfs-)evenement met een kwinkslag. Dat weet men nog onvoldoende van ons. Wij kunnen ook voor het totaalplaatje zorgen, met deze credits hebben we de Gouden Giraffe gewonnen voor het beste interne bedrijfsevenement in 2017.

'Wij voegen altijd iets toe. Daarin zijn we veel meer dan een artiestenbureau of boekingskantoor.'

Co-creatie

‘Wij voegen altijd iets toe’, benadrukt Aster van Laere. ‘Daarin zijn we veel meer dan een evenementenbureau of boekingskantoor. Co-creatie en samenwerken zijn misschien wel de rode draad in ons verhaal. We zetten onszelf graag neer als creatief partner en met onze allround creativiteit levert dat mooie dingen op.’ De honger naar creëren, het samenwerken en het horecabloed dat er sowieso al in zat, was een combinatie die Aster deed besluiten dat ze haar eigen visie graag wilde inzetten voor Marc van Laere Producties. Aster: ‘Niet meteen na mijn studie en ook niet zomaar vanzelfsprekend. Ik heb echt een open sollicitatie gedaan bij mijn vader – bloednerveus was ik!’, lacht ze. Met de frisse energie die ze mee het bedrijf in nam, is ze gelijk het medegezicht van de toekomst.

Vernieuwende acts

Twee opvallende nieuwkomers bij Marc van Laere producties zijn nieuwe label AIRA Vertical Wall Dance en de exclusieve samenwerking met Holland’s Got Talent winnaar Shinshan (alias Jean Salazar Tavera). Met op maat gemaakte dansshows kunnen beide acts het verhaal van een gelegenheid of evenement op een bijzondere manier vertellen. Marc: ‘Met deze twee nieuwe acts zetten we iets exclusiefs neer voor de evenementenbranche. Dat betekent dus ook meer dan enkel een boeking. Ook de doelstellingen van een evenement kunnen worden meegenomen in de shows, van openingsshow tot productpresentatie van galadiner tot beurspromotie.’ Met AIRA Vertical Wall dance vertellen de dansers een acrobatisch verhaal op grote hoogte, bijvoorbeeld met hun spectaculaire acrobatische bedrijfsopeningen. AIRA Vertical Wall Dance is in combinatie met synchrone videomapping een verbluffend schouwspel. De toekomst is nooit ver weg met deze twee nieuwe acts van Marc van Laere producties!

Door > Mahlee Plekker

 

Op de foto: Aster en Marc (foto door Robert Aarts) 

 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!