Magisch festival in Slot ZeistMagisch festival in Slot Zeist
Back Back Locaties

Magisch festival in Slot Zeist

15 juli 2022

Centraal gelegen in het land bevindt zich Slot Zeist. Veel koppels weten deze locatie te vinden voor de mooiste dag van hun leven, maar Slot Zeist weet bedrijven ook een onvergetelijk feest te bezorgen. Zo werd dit keer de Slottuin omgetoverd tot een waar festivalterrein. Met verschillende foodtrucks, zonnig weer en blote voeten in het gras was de festivalvibe dik aanwezig. Er werd flink uitgepakt met een bijzonder entertainmentprogramma, waardoor het een dag werd die de gasten niet snel zullen vergeten. Meggie van Dijk is projectmanager bij Slot Zeist en vertelt ons wat deze plek te bieden heeft voor de zakelijke markt.  

Menig festivalorganisator zal er jaloers op zijn. De prachtige tuin waarin Slot Zeist verkeert, is adembenemend mooi en zorgt voor een betoverende sfeer. Afgelopen maand vond er een event voor 650 personen plaats. 

 • Foto: Your Epic Fotografie
  Foto: Your Epic Fotografie
 • Foto: Boas Photo
  Foto: Boas Photo
 • Foto: Your Epic Fotografie
  Foto: Your Epic Fotografie
 • Foto: Your Epic Fotografie
  Foto: Your Epic Fotografie
 • Foto: Your Epic Fotografie
  Foto: Your Epic Fotografie

‘In de tuin ging het dak eraf! Maar niet voordat er een plenaire aftrap was’, vertelt Meggie. ‘In het Slottuintheater nam de CEO het woord en werden de toekomstplannen van het bedrijf gedeeld met het publiek. Dit gebeurde op een TED Talk-achtige manier in combinatie met entertainment. Hierdoor hing er meteen een goede sfeer en bleef het publiek geboeid kijken en luisteren. Op een projectiescherm naast het podium was iemand te zien die buiten een zandsculptuur aan het maken was, er zaten interviews in de TED talk verwerkt, tussen de gesprekken door kwamen dansers op het podium en aan het eind van de talk werd er met een drone een groepsfoto gemaakt. Daarna was het tijd voor de gasten om te ontdekken wat het festivalterrein te bieden had.’

Waarzegster en barbiers

Elke entiteit van het bedrijf had een stand in en om het Slot. De gasten konden hier langslopen en kregen te horen wat de toekomstplannen waren van elke entiteit. Aan het einde van de middag gingen de luiken van de foodtrucks omhoog en de bar open. De keuze was enorm: bloemkool van de barbecue, quesadilla’s, sushi van de lopende band, oesters, beef burgers uit de smoker en als toetje Italiaans schepijs en Luikse wafels. En daar bleef het niet bij, want aan entertainment geen gebrek. Zo waren er barbiers die de mannen van een goede knipbeurt voorzagen, kon er gedanst worden in de silence disco, je lievelingsnummer gezongen worden in de karaoke-caravan en was het mogelijk om je toekomst te laten voorspellen door een waarzegster. Het festival was zo leuk dat de collega’s die er niet waren werden opgebeld om te vragen waar ze bleven. ‘Hier wil je bij zijn!’ werd door de telefoon geroepen. De dag werd afgesloten met een optreden van Shirma Rouse. Iedereen stond te springen!

Duurzaam organiseren 

De opdrachtgever van dit zakelijke event is heel groen en duurzaam en dat past heel goed bij ons. ‘Zo liep iedereen op het festival met glaswerk. En dat is goed bevallen! Er lagen nergens vieze bekers op de grond en er was geen berg plasticafval aan het eind van het event. Dit houden we er zeker in. Het zou mooi zijn als we in de toekomst meerdere festivals achter elkaar kunnen organiseren, zodat er voor verschillende zakelijke festivals in één keer kan worden opgebouwd. Dit was in ieder geval een toffe ervaring. We kijken uit naar de volgende, want waar de gasten hier nog lang over na zullen praten, doen wij dat net zo. Wat was het gaaf!’, aldus Meggie.

Door > Tessa Emmerich

Hoofdfoto: Your Epic Fotografie

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!