Maessen TentsupplyMaessen Tentsupply
Back Back Interview

Maessen Tentsupply sorteert voor op de toekomst

18 juni 2021

Twee ijzersterke merken, samenwerkingspartners in tentverhuur met elk een reputatie om trots op te zijn, gaan fuseren. Maessen Tenten uit Voorhout en Tentsupply, nu nog gevestigd in Spaarndam, bundelen hun krachten. ‘Als we straks weer mogen doen waar we goed in zijn, willen we dat in de vierde en vijfde versnelling kunnen doen’, licht Roderick van den Hoek namens Maessen Tenten toe. ‘We hebben onze slagkracht enorm vergroot, wat het vertrouwen van onze klanten ook verder zal versterken.’ ‘De inzet van de hele operatie is de synergie in onze specialismen optimaal benutten. Voor minder wilden we het niet doen’, vult Roel Nelis van Tentsupply aan. Het duo kan niet wachten daar de markt van te overtuigen.

Omdenken

Dat samenvoeging van de activiteiten van beide bedrijven op enig moment op de agenda zou komen, was een kwestie van tijd, weten beide gesprekspartners: ‘We werkten de laatste jaren al steeds vaker samen op projecten. Daar kwam wat betreft evenementen door de corona pandemie natuurlijk flink de klad in, maar dat deed toch niets af aan de ambitie om die succesvolle en constructieve samenwerking verder te intensiveren’, legt Van den Hoek uit. ‘Een fusie lag meer en meer voor de hand. Daar hebben we in de loop van 2020 dan ook vol overtuiging toe besloten.’ Ondertussen werden beide bedrijven afzonderlijk door de heersende actualiteit in de branche geconfronteerd met de noodzaak tot omdenken. Nelis: ‘Zowel Maessen als wijzelf kregen gaandeweg met een heel andere vragen te maken, zoals naar tijdelijke bedrijfsruimte en test- en vaccinatiestraten.’ Beide bedrijven kregen en grepen de kans hun flexibiliteit en hun bijzondere kwaliteiten in het leveren van maatwerk te bewijzen. ‘Juist in deze uitdagende periode trokken we dan ook vaak met elkaar op.’ Qua vierkante meter prijs en omzet was het allemaal flink minder; de omzetten daalden met wel  80 procent. ‘We draaiden in de overlevingsmodus. Maar ook die deelden we.’ Zo was er veel meer dat hen bond, dan dat hen scheidde.

Schouder aan schouder

Toen het fusiebesluit ook daadwerkelijk op tafel lag, zijn Van den Hoek en Nelis voortvarend aan de slag gegaan met de concrete integratie van beide bedrijven. ‘Onze medewerkers, 7 bij Tentsupply en 23 in dienst van Maessen Tenten, hoeven niet meer te wennen aan elkaar; die fase is vanuit de positieve ervaringen in het recente verleden, waarin op allerlei projecten schouder aan schouder is gewerkt, al achter de rug.’ Ingrijpender waren de renovatie van het bedrijfsterrein in Voorhout, waar het nieuwe Maessen Tentsupply zijn thuisbasis heeft, en de reconstructie van de backoffice. Van den Hoek: ‘We hebben onder meer de bestaande gebouwen van nieuwe gevelplaten voorzien en het buitenterrein flinkgereorganiseerd. Je hebt het ondertussen wel over ruim 60.000 vierkante meter tentoppervlakte plus toebehoren.  Al is het natuurlijk wel de bedoeling dat het leeuwendeel - zo niet alles - continu verhuurd is en dus ergens op locatie staat.’

Optimaal

In de backoffice is gekozen voor unieke project software die bij Tentsupply werd ontwikkeld en geperfectioneerd. Het gezicht van het nieuwe Maessen Tentsupply naar de buitenwereld krijgt ondertussen ook stap voor stap vorm; ontwerpen voor de grafische huisstijl, die onder meer op bedrijfskleding en vrachtwagens terugkomt, zijn klaar en zien vanaf juni het licht.

Het vertrouwen in de meerwaarde van de krachtenbundeling is groot bij het leidinggevende duo. ‘Dat wordt ook ingegeven door het feit dat beide bedrijven vanuit dezelfde visie hun vooraanstaande positie in de markt hebben veroverd’, zegt Van den Hoek. ‘We staan voor flexibiliteit, kwaliteit en persoonlijke aandacht. Daarbij zit het leveren van maatwerk in ons beider dna.’ ‘We willen, nu onder één vlag, geweldig mooie projecten neerzetten. Van het vooruitzicht dat dit over een paar maanden weer kan, worden we heel blij. En wij niet alleen natuurlijk. We hebben de achter ons liggende, niet normale maanden optimaal benut om ons voor te bereiden op dán. Maessen Tentsupply is er klaar voor.’

Door > Henny Beijer

Foto > Roderick van den Hoek (l) en Roel Nelis

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!