Back Back Nieuws

Maessen Tenten zet zich in voor War Child

26 maart 2012
Maessen Tenten zet zich ieder jaar weer belangeloos in voor War Child en dit jaar was het de actie Radio 538 voor War Child. Gedurende de actieweek werden er acht verschillende plaatsen in Nederland aan gedaan door de 538 karavaan, met de start in Maastricht en de grote finale in Groningen. Gedurende de actieweek faciliteerde Maessen Tenten alle benodigde tenten.

 

538 Voor War Child

Met 538 Voor War Child werd dit jaar geld opgehaald om oorlogskinderen onderwijs te kunnen bieden. Omdat zij, ondanks de oorlog, moeten kunnen leren lezen, schrijven, rekenen of een vak leren. In de chaos van een oorlog geeft school kinderen houvast. Een veilige plek, een ritme, vrienden. Als kinderen zich veilig voelen en er niet alleen voor staan, zitten ze beter in hun vel. Ze krijgen weer vertrouwen, in zichzelf en in de toekomst. Onderwijs helpt zo letterlijk de oorlog uit een kind te halen.

 

De opbrengst

Tijdens de finale op de Grote Markt in Groningen werd de eindstand voor War Child 2012 ook bekend. Dankzij alle donaties en de enorme inzet van bedrijven, partners, BN’ers en luisteraars, kan War Child 72.984 oorlogskinderen helpen.

 

Overweldigend resultaat

Jan Willem Brüggenwirth, algemeen directeur Radio 538: ‘Een overweldigend resultaat, dat mede door inzet van onze sponsoren die keihard hebben gewerkt, is behaald. In de loop van de week ontstonden er steeds meer mooie initiatieven die donaties opleverden. Eigenlijk is acht dagen veel te kort, als je ziet hoeveel energie er loskomt bij mensen. Op naar volgend jaar!’

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!