Back Back Nieuws

Maastricht en Brussels Airlines spelen samen in op ontwikkeling MICE markt

14 april 2016
Brussels Airlines, lid van de Lufthansa Group, is met ingang van 1 mei 2016 officiële partner van congresstad Maastricht. Brussels Airlines en de andere carriers van de Lufthansa Group bieden  aan organisatoren, deelnemers en bezoekers van internationale congressen (minimum 100 deelnemers) die plaatsvinden in de regio Maastricht specifieke MICE
producten aan die Maastricht als congresstad nog aantrekkelijker maken. De samenwerking is het resultaat van onderhandelingen tussen het Maastricht Convention Bureau, MECC Maastricht en Brussels Airlines.

Nederlandse primeur
‘MICE is een belangrijke speler op de markt. Hierop spelen wij in als luchtvaartmaatschappij door het aanbieden van contracten met interessante tarieven. We werken reeds samen met verschillende conventiecentra in België. De samenwerking met het Maastricht Convention Bureau is absoluut een toegevoegde waarde,’ legt Kathleen Vandenbroecke, Key Account Manager MICE van Brussels Airlines uit.
 
De aangeboden programma’s zijn ontstaan uit de wensen en behoeften van organisatoren en deelnemers van internationale congressen om het vliegen naar de congresbestemming makkelijker en goedkoper te maken. In België bestaat het concept al langer, maar Maastricht is nu ook als eerste én enige congresstad van Nederland aangesloten.
 
Congresorganisatoren kunnen vanaf 1 mei voordelige tarieven aanbieden aan deelnemers en hun medereizigers die vliegen met Brussels Airlines en de andere carriers van de Lufthansa Group met bestemming Maastricht en regio. Andere voordelen zijn het eenvoudige boekingssysteem, een betrokken account managementteam en één aanspreekpunt bij Brussels Airlines voor de verschillende carriers van de Lufthansa Group.
 
Belang regio Maastricht
Voor de regio Maastricht is deze samenwerking van groot belang. ‘Congresseren in onze stad wordt dankzij deze samenwerking nog aantrekkelijker. Maastricht zet daarmee een mooie stap om ook in 2016 de beste congreslocatie van het land te zijn,’ aldus John Aarts, wethouder economie van de gemeente Maastricht.

Lufthansa Group
Brussels Airlines maakt deel uit van de Lufthansa Group waar naast Brussels Airlines ook Lufthansa, Swiss, Austrian en Eurowings bij aangesloten zijn.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!