Maak kennis met Amsterdam-Noord tijdens NoorderparkfestivalMaak kennis met Amsterdam-Noord tijdens Noorderparkfestival
Back Back Nieuws

Maak kennis met Amsterdam-Noord tijdens Noorderparkfestival

20 augustus 2018

Zondag 9 september vindt opnieuw het Noorderparkfestival plaats. Kom naar dit gratis culturele festival voor en door bewoners, bedrijven en organisaties uit Amsterdam-Noord.

Om 12:00 uur opent het festival met het officiële startschot van de 1000 van het Noorderpark. De (hard)loop run van Amsterdam Noord voor iedereen die kan rennen, lopen of rollen. Daarna begint het festival, met een feestelijk programma voor jong en oud, met muziek, circus, een markt, workshops en nog veel meer. Iedereen is welkom om mee te doen.

Muziek

Op het podium van de Tolhuistuin vind je verschillende geluiden uit Amsterdam Noord. Jong talent van A’dam Music school, de oude klassiekers van het Noorder Collectief en er kan geswingd worden op Klezmagic en Ronda Da Hollanda. De acts worden afgewisseld met dans en spoken word.

Maar dat is niet de enige plek waar er gedanst kan worden: in de hoek van de 'Gouwe Ouwe' strijkt het Danspaleis neer, kan er salsa gedanst worden en voor ouderen en iedereen die van swingen houdt komt er een gezellig ouderwets dansfeest.

Circus

Kinderen kunnen de hele dag hun eigen circus talenten ontdekken bij Circus Kristal en krijgen in de grote circustent voorstellingen te zien van professionele circusartiesten uit Noord, waaronder HH Tent Producties.

Proef en ontmoet Noord!

Ervaar op creatieve wijze wat Noord allemaal te bieden heeft. Van Thais tot Amerikaanse BBQ, van Turks tot Indiaas, en niet te vergeten oer-Hollandse Pannenkoeken. 

Van Repaircafé tot Jeu de Boules, van de Modestraat tot de Noordmakers: Het staat allemaal op de markt van Noord.

En nog veel meer

Bouw rare vogels met het NDSM Kinderatelier, maak een krant bij Noordje of duik onder in de wereld van techniek met Stichting Wijsneus.

Kijk live mee bij Street Art Today (o.a. bekend van het toekomstige Street Art Museum). Zij komen naar het Noorderpark om een prachtig kunstwerk te maken.

Speciaal voor de jongeren is er bij de Roze Tanker een dancebattle; North Dance Skills. Stap in de 'poldercoaster' van Babok. Een achtbaan ervaring zoals je nog nooit eerder hebt gehad. Voor iedereen die misschien al wat ouder is, maar stiekem wil gniffelen staat Stichting Nieuwe Helden met de 18+ caravan waarin we samen praten over seks.

Benieuwd naar het gehele programma? Neem dan een kijkje op de website: noorderparkfestival.nl.

Foto > Carli Prins

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!