Losberger De Boer bestaat 100 jaarLosberger De Boer bestaat 100 jaar
Back Back Nieuws

Losberger De Boer bestaat 100 jaar

14 januari 2019

Zo'n zeshonderd kilometer van elkaar verwijderd legden Friedrich Losberger en Klaas de Boer begin vorige eeuw de basis voor het bedrijf dat nu, in 2019, haar honderdjarig jubileum viert als één van de meest vooraanstaande spelers ter wereld op het gebied van tijdelijke ruimteoplossingen.

De beide ondernemers konden natuurlijk niet vermoeden dat de feest- en circustenten die zij met de hand bouwden in respectievelijk Heilbronn en Hensbroek, niet alleen de opmaat zouden zijn naar het realiseren van grootschalige maatwerk ruimteoplossingen bij evenementen als de Olympische Spelen en het WK Voetbal, maar ook naar het realiseren van modulaire bedrijfsruimteoplossingen voor verschillende toepassingen.

De beginjaren

In januari 1919 registreerde Friedrich Losberger zijn bedrijf, toen Friedrich Losberger Sackhandlung geheten, bij de Duitse Kamer van Koophandel. Dáár, in Heilbronn, in de buurt van Stuttgart, begint het verhaal van Losberger De Boer. Zijn eerste tent was bestemd voor een rondreizend circus, dat de tent gebruikte als stal voor haar dieren. Rond diezelfde tijd bouwde Klaas de Boer in Hensbroek, een dorpje in de omgeving van Alkmaar, zijn eerste tent voor een dorpsfestival. Beiden zagen al snel de vele mogelijke toepassingen van tenten en bouwden hun ondernemingen steeds verder uit.

Roerige tijden

Het waren echter roerige tijden. De fabriek van Friedrich Losberger werd totaal verwoest tijdens de Tweede Wereldoorlog. Na de bouw van een nieuwe fabriek richtte het bedrijf zich op de productie van tijdelijke tentstructuren. In Hensbroek herpakte het bedrijf van Klaas zich sterk in de naoorlogse jaren. Hij concentreerde zich op de verhuur van tenten voor allerlei doelen.

Moderne ruimteoplossingen

De jaren '50 stonden in het teken van vernieuwing en innovatie. In die tijd werden zowel in Duitsland als Nederland de eerste nevenvestigingen geopend. Zo tegen het einde van de jaren '80 werd de ontwikkeling in gang gezet, die aan de basis staat voor de moderne ruimteoplossingen die Losberger De Boer nu levert. Uitstraling en comfort werden belangrijker en beiden bedrijven ontwikkelden hum modulaire structuren verder door, om in te spelen op de groeiende vraag naar semi-permanente oplossingen. Vanaf dat moment dekte de term 'tent' ook eigenlijk de lading niet meer.

Een bundeling van krachten

Losberger en De Boer werkten meerdere malen samen, alvorens beide bedrijven in 2017 besloten om hun kennis, ervaring, capaciteit en marktaandeel te bundelen en verder te gaan als Losberger De Boer. Het bedrijf heeft, dankzij de gecombineerde kennis en kwaliteiten, de gehele keten in eigen beheer; van productontwikkeling tot productie en afbouw en van verhuur tot verkoop. Beide gefuseerde ondernemingen namen een prominente positie in binnen de branche; een positie die Losberger De Boer dankzij de toegenomen schaalgrootte en succesvolle ketenintegratie de komende jaren verwacht te verstevigen en uit te bouwen. Om dat te bereiken, zet Losberger De Boer vol in op haar de missie om de beste modulaire ruimteoplossingen en de beste klantbeleving te creëren.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!