Back Back Nieuws

Londen nummer 1 bestemming voor de Nederlandse zakenreiziger

22 februari 2008
BCD Travel maakt de top 10 van zakenreisbestemmingen bekend op basis van het aantal reizen dat in 2007 is geboekt voor de Nederlandse zakenreiziger.

De top 10 zakenreisbestemmingen in 2007:

1: Londen
2: München

3: Parijs
4: Milaan

5: Zürich
6: Barcelona

7: Kopenhagen
8: Madrid

9: Wenen
10: Dubai

Londen Heathrow staat ruimschoots op de eerste plaats, gevolgd door het steeds populairder wordende Londen City Airport. Londen is hiermee verreweg de belangrijkste bestemming voor de Nederlandse zakenreiziger. München is Parijs ten opzichte van 2006 voorbijgestreefd en bezet in dit klassement nu de tweede plaats. Verder zien we in deze top 10 ook nog Zürich, Kopenhagen, Wenen, Milaan plus de twee Spaanse steden Barcelona en Madrid. De enige intercontinentale bestemming binnen deze top 10 is Dubai.

Peter Buis, directeur van BCD Travel: “De Nederlandse zakenreiziger vliegt niet zo ver; bijna 70% van de tickets zijn Europa–tickets. Bijkomend voordeel voor de zakenreiziger is dat er vaak nog dezelfde dag kan worden teruggevlogen. Natuurlijk staat Londen onaangetast bovenaan, dit is van oudsher de belangrijkste zakenbestemming. Vanuit Nederland is de trein naar Londen (met Eurostar, via Brussel) meestal geen optie. Die trein is wel en in toenemende mate een optie naar Parijs, waar we jaarlijks een stijging zien in het aantal verkochte tickets. Het gebruik zal spectaculair groeien in 2009 als de HSL eindelijk het gehele traject op snelheid gaat rijden.”

Dat Dubai steden als New York en Singapore heeft ingehaald, ligt vooral aan de voortdurende bagger- en bouwactiviteiten door grote Nederlandse aannemers in deze regio.



 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!