LOL tijdens de #locatietourutrechtLOL tijdens de #locatietourutrecht
Back Back Nieuws

LOL tijdens de #locatietourutrecht

28 april 2022

Een primeur was het. Rennend en vliegend tussen eigen events, lijkt er als eventprofessional nergens tijd om zélf inspiratie op te doen. Maar de boost die Linda’s Locatietour geeft wil je ook niet missen. Dus was het centrum van Utrecht het decor van de állereerste locatietour in de avond! De grote bekende congreslocatie, verrassende boutiqueplekjes, oud, nieuw, de bruisende grachten; met een drankje in de hand mochten we het allemaal ervaren. Vanaf de Domtoren zagen we nog maar weer eens hoe prachtig en compact Utrecht is – perfect voor een compleet eventprogramma. Vol adrenaline werd dag 1 afgesloten, op naar een laatste shotje inspiratie de volgende ochtend!

Ga je mee 5 (+ 1 + 3) bijzondere eventlocaties spotten in Utrecht stad? Daar zegt geen eventprofessional nee tegen natuurlijk, dus op woensdagmiddag 13 april verzamelden maar liefst 60 deelnemers zich popelend bij Jaarbeurs. Daar was het meteen raak, want wie even gaat Blijtanken voor persoonlijke brandstof, loopt de rest van de avond met een glimlach rond.

Meest duurzame smart venue: Jaarbeurs

De vele voordelen van Jaarbeurs zijn welbekend, maar wat nog lang niet iedereen weet, is dat Jaarbeurs als doel heeft om de meest duurzame smart venue van Europa te worden. Met een korte presentatie vol indrukwekkend proofpoints, mooie groene partnerships en ambitieuze plannen, laat Niek Krebbers van Jaarbeurs ons zien waarom Jaarbeurs straks dé plek is om duurzame evenementen te organiseren. Qua catering laten ze ons alvast proeven wat ze bedoelen met een gezond en duurzaam foodaanbod: YUM!

Lekker bootjevaren

Ooit geweten dat je vanaf Hoog Catharijne niet alleen met de trein (en bus), maar ook met de boot kunt vertrekken? Zelfs voor de échte Utrechters in ons gezelschap was het een verrassing dat er op de plek waar de oude Singel weer doorgetrokken werd, een vaarverbinding is ontstaan. Geen geheim voor Lekkerbootjevaren.nl, die ons met twee ruime sloepen – met dak! – langs de bebloesemde oevers van de Utrechtse grachten voert. Een ontspannen manier om aan de andere kant van Utrecht te komen.

Bijzondere details in oude burgemeesterswoning

Want daar, aan de onverwacht rustige Plompetorengracht, wachten Kim en Bryan van Suits & Sundays ons op met een frisse cocktail met passievrucht. Het linkje met de passie waarmee deze locatie is ingericht is snel gemaakt. In alle hoeken van de oude burgemeesterswoning zijn bijzondere details te zien en de vijf verschillende ruimtes zijn eigenhandig door Bryan opgeknapt en ingericht. Ook in de zomer moet dit een heerlijke eventlocatie zijn, getuige al het licht, de fijne binnentuin en de grote openslaande deuren.

D’rop of d’ronder

De volgende locatie kunnen we met onze ogen dicht vinden, want precies als we richting hét icoon van Utrecht lopen, beginnen de machtige klokken te luiden. Je bent niet in Utrecht geweest als je niet de 465 traptreden van de Domtoren hebt beklommen. Het wordt ons makkelijk gemaakt, want ook met de tijdelijke bouwlift kom je boven. Hoogtevrees? Je kunt ook DOMUnder! De Domtoren heeft daarnaast ook twee zalen voor events, de Van Heukelomzaal en de Michaëlskapel op 11 meter hoogte. Vanaf de Dom heb je een spectaculair uitzicht over Utrecht, een panorama dat nóg spectaculairder wordt door de zonsondergang die wij er als bonus bijkrijgen.

Dineren in een balzaal

Na het bisschoppelijke Domcomplex, krijgen we nog een stukje van de rijke geschiedenis van Utrecht te zien. Een kleine wandeling door heerlijk autovrije straatjes brengt ons naar de voormalige privéresidentie van Adrianus van Utrecht, Paushuize. In de rijk gedecoreerde Balzaal schuiven we aan prachtig gedekt tafels voor een hoofdgerecht met bijpassende wijn, waarna we ons haast Alice in Wonderland wanen tijdens de koffie met friandises in de vier Salons, die allemaal ingericht zijn met authentiek meubilair. Hier hadden we wel de hele avond kunnen blijven, maar dan hadden we de laatste venue van dag 1 gemist, dat zou meer dan zonde zijn!

Nieuwe eventlocatie op de Neude

Want ook deze laatste venue is met recht een icoon te noemen. Daar waar sommige LOL-deelnemers het gebouw nog kennen als de plek waar ze vroeger Giro-enveloppen gingen halen, is het voormalige postkantoor uit 1924 – volledig gebouw in de stijl van de Amsterdamse School - tegenwoordig een bruisend cultureel centrum met als hoofdfunctie bibliotheek. De verschillende ruimtes van Bibliotheek Utrecht, oa. een theater met uitzicht op de Oude Gracht en inpandige horecaruimtes, zijn ook te huur voor zakelijke evenementen. Als je je los weet te rukken van de pracht en praal van het immense plafond, is een rondleiding door het pand meer dan de moeite waard.

Het is lastig slapen na zoveel inspiratie, dus een afsluitende cocktail in een van de hotels (Crowne Plaza Utrecht Central Station, Moxy Utrecht, Leonardo Hotel Utrecht , Carlton President Hotel en Grand Hotel Karel V) wordt gretig aangenomen. En de volgende ochtend? Geen haast of file, maar een lekker ontbijtje en een laatste shotje inspiratie bij Ruby Rose, The Street Food Club en Carmel Market, drie naast elkaar gelegen kleurrijke concepten van horecaondernemer Wichert van Rijn. Of Joep van Weert hem met zijn spitsvondige vragen hét geheim van een goed concept heeft weten te ontfutselen? Dát weet je alleen als je er bent geweest! Op naar EventSummit!

Op dinsdag 12 juli 2022 ontdekken we Haarlem met de Locatietour!

 

Fotografie: Bianca de Wit, Bfoto

Aftermovie: BroerZ

Tekst: Mahlee Plekker

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!