Locatietour Zwolle stad en regio: Zwolse ZenLocatietour Zwolle stad en regio: Zwolse Zen
Back Back Nieuws

Locatietour Zwolle stad en regio: Zwolse Zen

08 juli 2024

Ben jij er ook aan toe om op adem te komen? Even te rechargen en inspiratie op te doen, zodat je met frisse zin de zomerperiode en het daarop volgende nieuwe eventjaar in kan? Dat is precies wat Locatietour Zwolle stad en regio voor elkaar kreeg. Het was de combinatie van groen, verborgen locatieparels en jong talent die ervoor zorgde dat wij onze Zwolse zen vonden. Een spannend inkijkje in de evenementen van de toekomst en het uitzoomen vanaf een rooftopbar zorgden er vervolgens voor dat we alle ruimte in ons brein hadden om al deze nieuwe ideeën goed in ons op te nemen. Zo kijken we terug op maar liefst zes locaties en alle mogelijkheden die deze prachtige stad en omgeving te bieden hebben. Kom maar op met die volle eventagenda!

Het begin van een event zet natuurlijk de sfeer. Doe je dat goed, dan sta je al 1-0 voor! Zo begon Locatietour Zwolle áchter de schermen van de Nieuwe Buitensociëteit Zwolle. Spannend, wie of wat komen er achter de gordijnen tevoorschijn? In de zaal zitten Kitty Onder de Linden van Congresregio Zwolle en Maarten Geurtse van de Nieuwe Buitensociëteit. Welkom in Zwolle!

Zakelijke stoelendans

Tijdens de netwerkvariant van de stoelendans van dagvoorzitter Jomark Kool leren de 60 aanwezige eventprofessionals die vandaag Zwolle gaan ontdekken elkaar alvast wat beter kennen. De omgekeerde zaalopstelling gecombineerd met losse zitjes die de stoelendans mogelijk maken, zijn een mooi voorbeeld van de mogelijkheden die De Nieuwe Buitensociëteit heeft. ‘Daag ons vooral uit’, lacht Maarten tijdens zijn introductie.

Drakenboten op de Vecht!

Terwijl we ons met de bus naar het mooie Hotel Mooirivier laten rijden, zien we een glimp van het prachtig groene achterland van Zwolle. Naast een compact en historisch centrum waar veel locaties op loopafstand van elkaar liggen, is de nabijheid van al deze rust en ruimte een absolute plus van Zwolle. Het sfeervolle Mooirivier ligt daar middenin en is groot genoeg voor een meerdaags event, maar leent zich ook voor kleine besloten trainingen. Bovenal ademt de omgeving rust en kost het moeite om je blik los te rukken van het fantastische uitzicht over de rivier de Vecht. Maar we komen hier niet om te mijmeren, de wapperende vlaggen aan de waterkant verraden de volgende activiteit: een drakenbootrace van Hiawatha Actief. Dreunende trommels wakkeren de teamspirit direct aan. Aan alles is gedacht, tot regenponcho’s aan toe. Die komen overigens niet alleen van pas als het regent, maar beschermen je ook tegen roeifoutjes van de achterbuurvrouw.

Verjaardagsfeestje in de boomgaard

Zwolle staat ook bekend als culinaire stad. Er zijn verschillende meer dan goede restaurants gevestigd, maar ook bij ‘gewone’ zakelijke diners en lunches ligt het niveau hoog. Dat merken we tijdens de lunch op het terras van Mooirivier, maar zeker ook ’s avonds in de rooftopbar van Theater de Spiegel. Met gevulde buikjes wandelen we de spectaculaire oprijlaan van het landgoed Havezate den Alerdinck op. Het kasteel met slotgracht, het koetshuis, de Koningshof en de boomgaard zijn allemaal opengesteld voor evenementen. Het kost geen enkele moeite om je hier een exclusief event voor te stellen. De indrukwekkende stijlkamers voor een vergadering, de keuken voor een koffiemomentje, een bubbel op het dakterras en de zolder om je tussendoor even te verwonderen. Bijzonder: de eigenaren wonen nog steeds op het kasteel en zelfs Prins Bernard had ooit interesse om dit mooie landgoed te kopen. In de stretchtent in de boomgaard vieren we een klein verjaardagsfeestje, compleet met muziek en chique taartjes.

Goed beker best

Elkaar aanmoedigen en complimenten geven, we doen het eigenlijk te weinig als je het aan Sebastiaan van Today is Amazing vraagt. Maar vandaag niet! Tijdens Goed Beker Best juichen we elkaar naar de overwinning en staan we positief te stuiteren, vol energie voor deel twee van de dag.

Terug in Zwolle blijkt Lumen Hotel & Events een enorme verrassing. Van buiten zie je een groot voetbalstadion, maar in een van de hoeken van het stadion blijkt een multifunctionele eventlocatie en hotel gevestigd te zijn. Via het hotel loop je zo het stadion én het grote centrale plein van het eventcenter binnen, waar feesten tot 1250 gasten, maar ook vergaderingen van 10 personen mogelijk zijn.

ReCHarge!

Hoe tof een event ook is, op een zeker moment zit je hoofd gewoon vol. Delic en Huda, vanuit Creatief artiestenbureau Blue Luna, hebben hier met hun bijzondere project ReCHarge een oplossing voor. Met koptelefoon, oogmaskertje en gezeten op een relaxte stoel of zelfs liggend op een bed dat Lumen Hotel & Events speciaal voor de gelegenheid in hun bijzonder uitgelichte zaal heeft neergezet, dalen we even af in ons eigen brein en deinen we mee op de verstopte binaural beats. Na deze immersive ervaring zijn we weer helemaal opgeladen.

In the spotlights

Zwolse theaters, met Theater de Spiegel en Schouwburg Odeon vertegenwoordigd in het centrum van Zwolle, vormen samen het sluitstuk van de dag. Als theater vinden ze het belangrijk om te werken met jonge makers, en proberen daarom zo veel mogelijk aanstormend talent neer te zetten tijdens zakelijke evenementen. Op het podium van de bonbonnière zaal van Odeon worden wij getrakteerd op de kunsten van een net afgestudeerd jazztrio. We sluiten af in Theater de Spiegel. Breek jij als eventmanager regelmatig je hoofd over hoe je je spreker of dagvoorzitter in the spotlights zet? Met de high energy openingsact Spotlight laat Blue Luna zien hoe je dat op een toffe manier kunt doen.

Van de theaterzaal verplaatsen we ons naar het dakterras, waar de Big Green Egg voor ons staat te roken. Onder de klanken van een relaxt livebandje wordt ook hier weer de naam van culinaire stad waargemaakt. Met een koffie to go in de hand brengt de rondvaartboot ons vervolgens terug naar het station en kijken we nog een keer achterom naar de stad waarvan we nu zéker weten dat we er snel terug gaan komen!

Tekst: Mahlee Plekker

Foto’s: Bianca de Wit, BFoto

Video: BroerZ

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!