Locatietour Utrecht: 7 verborgen eventpareltjes Locatietour Utrecht: 7 verborgen eventpareltjes
Back Back Locaties

Locatietour Utrecht: 7 verborgen eventpareltjes

29 januari 2020

Maak van je event écht een event. Combineer je meeting of feest met bijvoorbeeld kunst & cultuur, wetenschap of historie. Hoe bijzonder je een event zo kan maken, bewijzen de locaties tijdens de 10e Locatietour. Met zo’n 65 eventmanagers en -planners gingen we langs de meest opmerkelijke locaties in de stad Utrecht, met een aantal goed verborgen pareltjes voor de evenementenbranche!

Het Spoorwegmuseum: een eventontdekking!

Bij station Utrecht Vaartsche Rijn liggen twee sloepjes van Sloephuren klaar voor de eventmanagers die met het OV komen. Op naar onze eerste locatie: het Spoorwegmuseum. Het is hier net alsof je even teruggaat in de tijd. En er kan veel.

Jaarlijks worden hier dan ook meer dan 400 zakelijke evenementen georganiseerd. Extra leuk is dat je je event kunt combineren met bijvoorbeeld een museumbezoek, attractie, of tentoonstelling.

 • Aantal personen: 5 - 3000 (15 verschillende zalen/ruimtes)
 • Wat: meeting, congres, (bedrijfs)feest, receptie en/of diner (catering wordt verzorgd)
 • Extra’s: 200 parkeerplekken (betaald), exclusief af te huren, pendeltrein vanaf Utrecht CS (doordeweeks).

Het Anatomiegebouw: historisch en helder

Nadat we op deze Blue Monday in het Spoorwegmuseum nog een heuse Mopperworkshop kregen door Get the laugh flow, voeren we per sloep naar de volgende eventlocatie: het Anatomiegebouw. In de afgelopen jaren heeft dit bijzondere gebouw een grondige renovatie ondergaan. Het is er licht en fris. Het ademt tegelijkertijd alle historie van dit voormalige universiteitsgebouw (Diergeneeskunde). Wat dacht je bijvoorbeeld van een presentatie of workshop in de oude snijzaal?

 • Aantal personen: tot 170, 3 ruimtes
 • Wat: cursus/workshop/scholing/training, presentatie, lezing
 • Extra’s: eigen restaurant (lunch, borrel, diner), ruime cateringmogelijkheden

Park Plaza Hotel: vlakbij CS en Jaarbeurs

Na weer een kort vaartje met de sloep, wandelen we vanaf de kade naar Park Plaza Hotel, vlakbij Utrecht CS en de Jaarbeurs. Na een korte bezichtiging strijken we hier met rammelende magen neer voor de lunch. De kok bereidt onze salades per persoon. Wel even wachten, maar dan heb je ook een heerlijke, gezonde salade met precies de ingrediënten die je zelf kiest.

 • Aantal personen: tot 120, 10 zalen/ruimtes
 • Wat: zakelijke bijeenkomst, training, besloten entertainment, ontbijt, lunch, borrel, diner
 • Extra’s: parkeerplek (toeslag), 120 hotelkamers, eigen fitness-zaal. 

Van Schijndelhuis, een must see

Na een wandeling door hartje Utrecht worden we hartelijk verwelkomd in het Van Schijndelhuis. Mart van Schijndel (1943 – 1999) ontwierp dit bijzondere huis zelf. In dit jongste gemeentelijke monument van Nederland vind je de meest aparte vormen, lichtinvallen, lijnen en bijzondere oplossingen (zoals glazen deuren met siliconen kitnaad scharnieren). Natuurlijk staan hier ook designmeubelen van zijn hand, net als zijn wereldberoemde Delta-vaas. Deze must see is geschikt voor een korte rondleiding met film, eventueel te combineren met een meeting in de huiskamer.

 • Aantal personen: in overleg (kleinschalige bijeenkomsten in huiskamer)
 • Wat: rondleiding en/of (culturele) bijeenkomsten, zoals een lezing, film, seminar of concert (vleugel aanwezig)
 • Extra’s: bijzonder inspirerende en rustige ruimte in hartje Utrecht

Kookmeesters: menselijk & maatschappelijk betrokken

Nog nazinderend van zo veel inspirerends lopen we binnen twee minuten naar Kookmeesters. In de gezellige ruimte met grote, open keuken voelt het een beetje als thuis. Er zijn hier verschillende opstellingen mogelijk en ook audiovisueel is het hier op orde. Wat de Kookmeesters siert: de aandacht gaat vandaag vooral uit naar De Koekfabriek, ooit gestart vanuit deze locatie. In De Koekfabriek bakken mensen met aan afstand tot de arbeidsmarkt de lekkerste koekjes die je in vele Utrechtse horecazaken en bedrijven terugvindt. Dat niet alleen: de medewerkers krijgen ook alle ruimte om daar zelf uitleg over te geven. Top!

 • Aantal personen: tot 150
 • Wat: kookworkshop, business game, zakelijke meeting, cursus of training, borrel, diner, walking dinner, dinerbuffet.
 • Extra’s: huiselijke, gezellige sfeer, eten/drinken op maat en naar persoonlijke wens. Meeting eventueel te combineren met kookworkshop en/of uitleg van de Koekfabriek. 

Gasthuis Leeuwenbergh: meeting meets kunst & cultuur

De volgende locatie, Gasthuis Leeuwenbergh, is na renovatie pas weer open vanaf april, maar we mogen er alvast een kijkje nemen. Niemand minder dan de bekende cellist Gavriel Lipkind vertelt hier over het waarmaken van zijn droom: dit historische gasthuis uit 1567 wordt niet alleen een locatie waar concerten van bekende klassieke musici worden gefilmd. Je kan in dit ConcertLab bijvoorbeeld allerlei meetings en presentaties combineren met kunst & cultuur. We zijn vereerd: we krijgen alvast een prachtig voorproefje met een miniconcert van Andrei Pushkarev op zijn vibraphone.

 • Aantal personen: tot enkele honderden, afhankelijk van de invulling
 • Wat: presentatie, zakelijke meeting, seminar, congres, festival, diner, walking dinner, etc.
 • Extra’s: geweldige akoestiek, bijzondere, innovatieve oplossingen voor licht & geluid. Je meeting of feest is hier ook perfect te combineren met culturele invullingen (culturele organisatie door ConcertLab mogelijk).

De Sonnenborgh: samen kijken naar de sterren...

Op naar de laatste locatie, de Sonnenborgh. In dit sterrenwachtmuseum (waar ooit het KNMI is opgericht) kun je niet alleen naar de sterren kijken. Ook kun je diverse zalen huren in dit 16e-eeuwse bastion (met bovenin de sterrenwacht uit 1853!). Nadat een bevlogen medewerker ons de ruimte, sterren en planeten echt laat beleven in een beeldkoepel en een andere medewerker even bevlogen van alles vertelt en laat zien over meteoren, gaan we weer naar beneden. Jammer genoeg loopt de Locatietour ten einde... We genieten nog even van een laatste drankje, hapje, een ‘goodiebagbuffet’ en moeten dan afscheid nemen van elkaar. Op naar de volgende Locatietour!

 • Aantal personen: tot 120, verschillende ruimtes
 • Wat: zakelijke meeting, seminar, feest, borrel, bruiloft, etc.
 • Extra’s: te combineren met een rondleiding, lezing, sterrenkijkavond of planetariumvoorstelling. Zowel informele als formele sfeer en verzorging mogelijk.

Locatietour Utrecht is mogelijk gemaakt door: Linda op Locatie en Utrecht Convention Bureau.

Videocredits: BroerZ
Fotocredits: BFoto

 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!