Locatietour Noordwijk: een hap frisse zeelucht!Locatietour Noordwijk: een hap frisse zeelucht!
Back Back Nieuws

Locatietour Noordwijk: een hap frisse zeelucht!

18 juli 2023

De wind door je haren, de ruisende golven altijd binnen handbereik en vooral zeeën van ruimte: daar wordt vrijwel iedereen blij van toch? Nu vitaliteit een steeds belangrijkere rol speelt, heeft Noordwijk als zakelijke bestemming ontegenzeglijk een streepje voor. Hoewel zelfs Barack Obama Noordwijk wist te vinden, weet nog niet iedereen welke eindeloze mogelijkheden deze veelzijdige badplaats voor de zakelijke evenementenbranche in petto heeft. Tijd om daar tijdens de Locatietour Noordwijk van Linda op Locatie en Noordwijk Marketing verandering in te brengen. Let it go en laat je onderdompelen!

Ook zakelijk een verademing

Naast dat een frisse hap zeelucht mensen simpelweg blij maakt, heeft een verblijf aan zee daadwerkelijk een positieve invloed op je creativiteit en productiviteit. Dat dat precies is wat je wilt bereiken tijdens een zakelijk evenement aan zee, heeft Noordwijk goed begrepen. Naast het officiële predicaat als heilzame badplaats, doen ze er in deze gemeente álles aan om ook de zakelijke bezoeker die zee aan ruimte te laten beleven. You never know what great ideas arise at Noordwijk.

Grand icoon

Zeg je Noordwijk, dan zeg je Grand Hotel Huis ter Duin. Dit icoon is onder andere door de vele televisieopnames voor veel mensen een bekende plek, maar wie is er weleens binnen geweest? Grand blijkt een toevoeging die dit unieke hotel, dat in 1885 werd geopend als eerste hotel voor toeristen in Noordwijk, zéker mag dragen. Met 254 kamers (inclusief suites en penthouses), 19 multifunctionele zalen, een eigen beachclub, restaurant met Michelinster én een fenomenaal uitzicht over de Noordzee heeft deze majestueuze locatie alles voor een onvergetelijk evenement.

Blote voeten op het strand

Loslaten is datgene wat eventmanagers liever niet doen. Toch is dat precíes waar Gerard Ridderhof van Goesting iedereen mee aan de slag liet gaan tijdens een bijzondere kennismaking in de buitenlucht. Loslaten en genieten van wat Noordwijk je te bieden heeft! Via het strand wandelen we naar de eerste locatie. Fijn van Noordwijk is dat de verschillende vier- en vijfsterrenhotels, congresfaciliteiten, trainingslocaties, unieke vergaderlocaties én teambuildingmogelijkheden (check vooral alle mogelijkheden voor sportieve evenementen op het strand van SPEV) op loopafstand van elkaar liggen. En dat lopen doe je natuurlijk bij voorkeur met je blote voeten over het strand.

Alles wat bijdraagt aan een vitale training vind je bij Hotel De Baak Seaside. Je kunt hier overnachten in een van de 100 mooie moderne kamers en terecht voor meerdaagse events en trainingen. Voordat we op de fiets stappen (fietsverhuur van Mooijekind Fietsen, Lemonbike en Rent-a-bike van Dam) naar de volgende locatie, genieten we in de  binnentuin van een superverse, kleurrijke lunch.

Exclusieve events in een visserskapel

Om in 24-uur-en-een-beetje zoveel mogelijk van Noordwijk te kunnen zien, splitsen we op voor vier korte venue visits. Eigenlijk heb je aan een oogopslag genoeg als je bij Klooster Events, Art & Design binnenstapt. Deze visserskapel uit 1647 is fantastisch voor écht exclusieve events. Achter de kapel ligt Rijksmonument nummer twee, een kerk in de stijl van de Amsterdamse school uit 1927. Wat een hoogte en wat een sfeer! Bij Miran van ’t Klooster - de locatie is dus geen klooster - is niets standaard. Alle ruimte voor creativiteit!

Verrassend vernieuwd Van der Valk

Ook het mooie pand met het torentje van Van der Valk Palace Hotel Noordwijk heb je misschien weleens gezien tijdens een stranddagje Noordwijk, maar de volledig vernieuwde binnenkant vast niet. De vernieuwde vergaderzalen zien er strak uit en aan alle details is gedacht – de zalen zijn zelfs in verschillende opstellingen klaargezet om het meeste uit dit korte kwartiertje te halen. Ook de keuken van dit sfeervolle hotel is er niet zomaar een: vrijwel alles is huisgemaakt. We proeven prachtig uitziende petit fourtjes: ‘Deze smaakt naar appelmoes met een kers’, vertelt de chef ons met een brede grijns.

Creating the Future en buitenvergaderen

Dat Noordwijk veel iconische locaties kent, betekent zeer zeker niet dat de gemeente niet toekomstbestendig is. Zo is Hotel van Oranje een uniek hospitalityconcept aan het ontwikkelen waarvan wij alvast een sneak preview krijgen. Creating the future is niets teveel gezegd. Met een congresetage van 3000m2, een Wintertuin van 900m2, 230 kamers en 5 restaurants waarvan een skyrestaurant – natuurlijk met uitzicht over zee – is Noordwijk in de zomer van 2024 een prachtige locatie rijker. We komen weer kijken als alles af is!

Op 300 meter van het strand ligt Alexander Hotel. Hou je van luxe design, dan kijk je hier je ogen uit. De drie verschillende kamertypes hebben hun eigen look & feel en ook de meetingzalen voelen luxe en licht. Buitenvergaderen kan hier in de recent gerenoveerde meetingtuin, zodat je er als het mooi weer is nét wat lekkerder bijzit. Alexander Hotel heeft een eigen beachclub en een fijne samenwerking met het naastgelegen Azzurro Wellness – de zee net te koud? Neem hier dan even een snelle duik voor je meeting.

Star struck

Voor de laatste drie locaties gaan we de bus in. Noordwijk heeft twee eigen touringcarbedrijven, Brouwer Tours en Koninklijke Beuk. Zo zien we nog nét even meer van de Gemeente Noordwijk, die uit de kernen Noordwijk aan Zee, Noordwijk-Binnen en Noordwijkerhout bestaat. Gewapend met identiteitsbewijzen en paspoorten mogen we een uniek kijkje nemen achter de hekken van het European Space Research and Technology Centre (ESTEC). In dit grootste ruimtevaarttechnologiecentrum van Europa werken 2700 mensen aan het allereerste begin van een ruimtemissie. De linkjes voor jouw zakelijke evenement vliegen je hier om de oren. Als officiële gids van ESA organiseert Robert Willemsen onder de naam SPACETOURS events voor diplomaten, wetenschappers, conferenties, universiteiten en voor jou? Boek een Astronauts Lunch met rondleiding, teambuilding in de échte designstudio of top of the bill: een VIP Space Dinner met André Kuipers.

Groot, groter, grootst én het best bewaarde geheim van de Bollenstreek?

NH Noordwijk Conference Centre De Leeuwenhorst is als het grootste hotel van de regio zéker een locatie om rekening mee te houden als je van plan bent een groot evenement in Noordwijk te organiseren. Met 513 kamers en 123 zalen kun je hier alle kanten op. Extra leuk om deze flinke locatie te verkennen aan de hand van een op maat gemaakt spel van UP Events. Hoe hoog is de koepel en hoeveel mensen passen in de grootste zaal? Wij kennen nu alle details!

De beste golfbaan van Nederland, het best bewaarde geheim van de Bollenstreek, sympathiek familiebedrijf met meerdere evenementenruimtes: Landgoed & Golfbaan Tespelduyn is van vele markten thuis. De voormalige familiekeuken met glas-in-lood is nog te herkennen en de oude waarden  worden breed gewaardeerd, maar intussen is het bedrijf bekroond met een Green Key Gold en ondernemen ze vol overtuiging zo groen mogelijk. Op het 300m2 grote terras kun je lunchen, vergaderen of bijkomen. Het slaan van een balletje op de bekroonde 9-holes golfbaan laten wij even aan ons voorbij gaan, jeu de boules en voetgolf past beter in ons straatje!

De zon in de zee zien zakken…

Vol met inspiratie zijn we toe aan een drankje. Vrijstaat Nederzandt is the place to be als je Ibiza-style je dag wilt afsluiten, maar er zijn hier verrassend genoeg ook verschillende zalen, van zakelijk tot lekker creatief. Buiten vind je knusse zitjes, hippe hoekjes en dat heerlijke strandsfeertje dat je alleen – juist - aan het strand vindt. Perfect voor een bedrijfsfestival! Ook als je pech hebt met het weer weten ze hier de zon te laten schijnen met hun fantastische verse sushi, kleurrijke cocktails en rokende BBQ. Als je vanaf de duintop de zon dan uiteindelijk alsnog in de zee ziet zakken, dan weet je dat de dag geslaagd was.

Ontstress, ontspan en activeer!

Omdat Noordwijk zó veelzijdig is, maken we er een heuse mini-workation van: iedereen blijft slapen om de bezochte hotels ook echt goed te kunnen testen. We hebben vervolgens nog de ochtend om de helende werking van de zee te ontdekken. Een kop koffie om wakker te worden bij de prachtige Beachclub O, een geluksmomentje op een yogamat met Yogabeach in een duinpan, powerkiten met SPEV en chillen bij Beach Break.

Overdag een congres, tussendoor uitwaaien op het strand, lunchen in een strandtent en afsluiten met een drankje en de ondergaande zon, wij zien het na deze uitgebreide kennismaking met Noordwijk helemaal voor ons! Met zand in de schoenen maar heerlijk uitgewaaid zwaaien we af.

Tekst: Mahlee Plekker, Foto’s: Bianca de Wit, Video: BroerZ

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!