Locatietour 2GO: FrieslandLocatietour 2GO: Friesland
Back Back Nieuws

Locatietour 2GO: Friesland

02 juli 2021

Eindelijk kon het weer: een live locatietour! Linda op Locatie en Meet in Friesland staken opnieuw de koppen bij elkaar om het beste van Friesland te showen tijdens een inspiratie-evenement voor nieuwsgierige eventmanagers en meetingplanners. Een Locatietour 2GO dit keer, op de fiets! Tenminste, dat was het plan voordat de weersvoorspellingen nu eens níet mee bleken te vallen. Was dat erg? Welnee, als het niet kan zoals het moet, dan moet het maar zoals het kan! Het werd een dag vol te gekke zakelijke locaties, gastvrije Friezen, een schitterende fietstocht, goede catering (picknick!) en – we waren tenslotte in Friesland – zeilen en fierljeppen!

In de verbouwde monumentale boerderij van it Flinkeboskje / Flinkefarm verzamelen zich op maandag 21 juni een groep eventmanagers en meetingplanners. Lees verder voor een impressie van de Locatietour!

 • Locatietour 2GO: Friesland
  Flinkefarm-It Flinkeboskje
 • Locatietour 2GO: Friesland
  Ontvangst Flinkefarm
 • Locatietour 2GO: Friesland
  Locatietour TO GO, op de fiets!
 • Locatietour 2GO: Friesland
  Uitzicht Attema-Sate
 • Locatietour 2GO: Friesland
  Fris en Fruitig
 • Locatietour 2GO: Friesland
  El Cafetin
 • Locatietour 2GO: Friesland
  Unieck
 • Locatietour 2GO: Friesland
  Zeilschool De Morra
 • Locatietour 2GO: Friesland
  Verse pizza!
 • Locatietour 2GO: Friesland
  EK Voetbal

Vers en anders bij Flinkefarm

Onder de enorme kap van deze Friese stelpboerderij hebben Rixt en Arjan Siersma aangevuld door zus Claartje een warme en moderne ambiance gecreëerd, waarin gasten kunnen vergaderen, vieren of zelfs overnachten in het voorhuis of de vakantieboerderij. Maar achter in de fantastische tuin met uitzicht over het uitgestrekte Friese land bevindt zich de grootste verrassing: een antieke druivenkas waarin gasten óók kunnen samenkomen. Als god in… Friesland! Een bedrijfsfestival compleet met verschillende foodtrucs in de tuin, een evenement met een speciale sessie in de kas, bijzondere catering, ‘vers en anders’ zijn de hoofdingrediënten bij it Flinkeboskje.

Omdat we in Friesland zijn

Dan is het tijd om op de (elektrische) fiets te stappen. Omdat de regen nog steeds met bakken uit te lucht komt, heeft de organisatie supersnel geschakeld en de route omgegooid. Zo kan desgewenst ook de auto worden gepakt om de uitgelichte locaties te bezoeken. Een klein groepje pakt tóch de fiets en lacht uiteindelijk het laatst want wat-is-deze-route-mooi! De eerste stop is bij Fierljepferiening it Heidenskip. Zie jij jezelf al Fierljeppen tijdens een bedrijfsuitje? Alleen een demonstratie kan ook.

Architectuur, SUPpolo, yoga en bedstedes

Via een klein fietspontje komen we aan bij Attema-Sate, een monumentale boerderij uit 1770 midden in het Friese Merengebied. De boerderij is niet simpelweg gerenoveerd, maar onder architectuur verbouwd tot een adembenemende plek voor kleinschalige meetings, compleet met appartementen voor een overnachting en een boardroom met misschien wel het mooiste uitzicht van Friesland. Via een karakteristiek bruggetje en nog een klein pontje komen we aan bij groepsaccommodatie Fries en Fruitig van het jonge duo Marijke en Yelte. In de verbouwde boerderij is alle ruimte voor een evenement of workshop, en alles van kanovaren, zeilen, sloepvaren en SUPpolo – de boerderij ligt direct aan de vaart die je zo naar een van de grote Friese meren brengt – tot yogaworkshops, bootcamp en mountainbikeclinics kunnen ze voor je regelen. Afsluiten kan met een bbq of minifoodtrucfestival met trucs van ondernemers uit de regio en blijven slapen is geen probleem. Extra leuk: dat kan in moderne bedstedes!

Kunst en koffie

Workum is niet alleen een heel knus Elfstedenstadje, het is ook dé stad van Friese kunstschilder Jopie Huisman. In het gelijknamige museum vind je een mooi overzicht van zijn werk. Leuk voor een break, maar het museum verwelkomt ook graag zakelijke groepen voor een evenement op maat.

Omdat de tropische temperaturen wat achterbleven, was het des te fijner om even bij te komen met een warme kop baristakoffie bij El Cafetín. In de gloednieuwe koffietent van Horacio zie je de hippe kant van Workum. Horacio komt bovendien met zijn Piaggio graag op locatie om koffiespecialiteiten te verzorgen.

Het water op!

Onderweg naar de laatste stop fietsen we via een mooie groene route naar Unieck, een verbouwde kerk in Koudum. Ook hier verraadt het exterieur niets van het hypermoderne interieur. Je kunt hier zowel vergaderen als blijven slapen en ‘s ochtends rustig ontbijten in de aangebouwde serre of fijne tuin. Een slingerend fietspad dat rakelings langs het glinsterende water loopt, brengt ons vervolgens naar de oude melkfabriek waar nu Zeilschool De Morra huist. We gaan het water op!

Na een (ont)spannend zeiltochtje waarbij zelfs de zon is gaan schijnen, nemen we een kijkje op het terrein van de zeilschool. Naast zeiltochten of zeilworkshops kun je je dag op het water bij De Morra combineren met een lunch, borrel, diner of feest in de oude melkfabriek, die qua aankleding – gietijzeren ramen, fantastische tegelwanden – nog steeds herkenbaar is als oude fabriek. Daar waar vroeger de kazen werden opgeslagen kun je nu borrelen. Mag jouw bedrijfsevenement tot in de vroege uurtjes doorgaan? Er zijn meerdere feestruimtes en gasten kunnen blijven slapen in de slaapzalen van de zeilschool zelf, maar ook in Het Ketelhuis of accommodatie Havenzicht.

Afsluiten doen we weer bij Flinkefarm, waar de boerderij nu ook in het zonnetje kan laten zien wat ze voor ons in petto heeft: buitenruimte genoeg voor een foodtruck met verse pizza en een mobiele buitenbar voor een Kâld Kletske. Tsjoch!

Aangestoken door deze locatietour? Neem contact op met Yvonne Hulleman van Meet in Friesland voor locatietips in deze regio. Wil je ook eens mee op Locatietour? Op 6 juli gaat de Locatietour naar Utrecht Region en 25 oktober naar Delft.

Foto's: BFoto, Bianca de Wit

Video: BroerZ

Tekst: Mahlee Plekker

 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!