Locatie Noordkade in Brabantse Veghel verrassend veelzijdigLocatie Noordkade in Brabantse Veghel verrassend veelzijdig
Back Back Locaties

Locatie Noordkade in Brabantse Veghel verrassend veelzijdig

07 september 2023

Wanneer je de Noordkade in Veghel binnenstapt voel je de prettige sfeer direct. Op deze creatieve, altijd bruisende plek, is onder andere evenementenbureau Krachtvoer Events gevestigd. Van het concept, de ontwikkeling tot de uitvoer, alles wordt tot in de puntje uitgedacht. Of het nu voor opdrachtgevers is of de ontwikkeling van een eigen event. Dat laatste gebeurde dit jaar voor het nieuwe festival BIJT! BIJT is een 12-daags spraak- en smaakmakend festival met prikkelende voorstellingen, exposities, optredens en verrukkelijke proeverijen. Alles met een link óf knipoog naar voedsel. De combinatie met kunst maakt het tot een uniek event voor alle geïnteresseerde bezoekers.

De voorstelling ‘Slachtvisite’ pronkt als ‘hoofdact’ op het programma. Hierin staat het op gang brengen van de dialoog over wat we eten en hoe dit gemaakt wordt centraal. Samen met twaalf lokale ambachtelijke slagers is het een voorstelling met impact over het voor velen zo normale stukje varkensvlees. Na een heerlijk viergangendiner, uiteraard met vlees van het varken, wordt het ambacht van het slagersvak voor het voetlicht gebracht in een van de mooiste ruimtes die Noordkade kent. De Koekbouw leent zich hier perfect voor en werd omgebouwd tot muzikale 360 graden toverbal. Bezoekers horen het verhaal, kunnen zich vrij door de ruimte bewegen, waar tegelijkertijd het varken live wordt geslacht.

Rijk aan ruimtes met uiteenlopende mogelijkheden

De Koekbouw leent zich voor heel veel settings en de juiste sfeer wordt gecreëerd passend bij het event. Van beurzen, personeelsfeesten tot diners met lange tafels. De grootste ruimte, met een capaciteit tot 1.400 personen. Maar niet alleen de Koekbouw is interessant, de ruimtes die de Noordkade rijk is zijn veelzijdig en lenen zich voor uiteenlopende bijeenkomsten van klein en intiem tot groots en bruisend. De Malerij vormt daarbij een prachtige groene binnentuin met glazen dak in het hart van de locatie. Een uitstekende plek voor een ontvangst of dynamische beursvloer.

Krachtvoer Events organiseert vier keer per jaar samen met Jumbo de diploma uitreiking van geslaagden van de verschillende divisies binnen de organisatie. Een echt feestje met de bekende gele loper én een stukje inhoud. Van een ontvangst in de foyer die zich er uitstekend voor leent, gevolgd door een plenaire presentatie in de grote theaterzaal. Aansluitend worden er subsessies georganiseerd in de kleine ruimtes die de Noordkade rijk is. Joris Kolk van Krachtvoer vertelt: “Een event dat we samen met Jumbo neerzetten en waarbij optimaal gebruik wordt gemaakt van de mogelijkheden op de Noordkade. Telkens weer een feestje om te organiseren voor alle geslaagden en hun familie.”

Onlangs was de Noordkade ook het toneel voor de presentatie van de snelst ladende elektrische raceauto, een auto ontwikkeld door studententeam InMotion van de Technische Universiteit Eindhoven. Auto’s, grote voertuigen of andere objecten onderdeel uit laten maken van een event of presentatie is geen probleem en kunnen moeiteloos worden binnen gebracht om tentoongesteld te worden.

Bruisende Brabantse locatie

Op de Noordkade is altijd bedrijvigheid. Een creatieve omgeving waar het bruist. En dat voel je direct als je binnen stapt. Van mensen die een avondje uit gaan naar het theater, eten in een van de restaurants tot het doen van inkopen bij de lokale, vaak ambachtelijke ondernemers die er gevestigd zijn.

Joris: ‘We werken altijd samen met de partijen en lokale ondernemers die op de Noordkade aanwezig zijn. Vrijwel alle faciliteiten en ingrediënten voor de organisatie van een event zijn dan ook op de Noordkade aanwezig. Van de bloemen die de aankleding compleet maken tot de meest verse koffie en lekkerste wijnen. En grijpen we mis, dan kijken we lokaal verder. Zo zijn we samen sterk.’

Tekst: Lieke Jansen

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!