Back Back Achter de schermen

Live vanuit Rio: aandacht voor de volunteers!

18 augustus 2016

Vakgenoten, wat een eer en voorrecht om bij een event van deze omvang aanwezig te mogen zijn. Een event met een voorbereidingstijd van 10 jaar, dus dan mag het ook wel lekker lopen, maar toch.

Op de vraag van High Profile Events om als reizende reporter een blog te maken van deze trip kon ik natuurlijk geen nee zeggen.  Sterker, wie durft er überhaupt ‘nee’ te zeggen tegen Barbara van Baarsel?

Aandacht voor volunteers!
Vandaag extra aandacht voor volunteers! Er lopen er hier zo’n 50.000 rond. Als het niet meer is. Op elk treinstation, bij elke hoek waar je ook maar dreigt fout te kunnen lopen, staat er weer iemand in een hesje vriendelijk te wijzen, te wuiven, te schreeuwen of te dansen waar je heen mag.

Op weg naar de wedstrijden, vrijwilligers die staan te dansen naast de weg om je een fijne dag en fijne wedstrijd te wensen. In het stadion vriendelijke mensen die met je meelopen als je 20 flesjes water gaat kopen voor je groep. Allemaal met een lach, allemaal zonder 1 woord Engels te spreken en met liefde en hart voor hun stad. Hart voor hun (vrijwillige) baan(tje) en hart voor de Olympische Spelen.

Ongelooflijk gaaf maar ook ongelooflijk noodzakelijk. Op commerciële basis zou dit schier onmogelijk zijn. Het geeft maar weer eens de continent-overschrijdende impact van de Olympische Spelen aan. Ik ben blij dat ik daarbij mag zijn!

Roger Schreurs
Loco Enzo

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!