Light Safari in Beekse Bergen krijgt vorm en kleurLight Safari in Beekse Bergen krijgt vorm en kleur
Back Back Nieuws

Light Safari in Beekse Bergen krijgt vorm en kleur

06 december 2023

In Safaripark Beekse Bergen wordt deze dagen de laatste hand gelegd aan Light Safari, het grootste licht-event van de Benelux. Tijdens dit evenement nemen levensgrote lichtgevende dieren 's avonds het park over nadat de giraffen, olifanten en chimpansees hun warme stallen hebben opgezocht. Verspreid over een wandelroute van bijna twee kilometer staan meer dan drie duizend lichtgevende objecten in de vorm van dieren, bloemen en planten, met als spektakelstuk een tien meter hoge lichtgevende boom.

Maar liefst 150 artiesten hebben negen weken lang in China gewerkt aan de objecten. Zo'n 31 technici zijn meegekomen naar Nederland. De afgelopen vijf weken zijn ze druk bezig geweest om alles in het park gereed te krijgen voor de opening op 7 december.

Kleurrijk

De verlichte wandelroute, die is onderverdeeld in verschillende kleurzones, is speciaal ontworpen voor Beekse Bergen. Bezoekers krijgen onderweg allerlei informatie over de rol van kleuren in de natuur. ‘De aantrekkingskracht van licht op de mens speelt hierbij een centrale rol. Beekse Bergen is deze winter de lichtbron in de donkere dagen’, vertelt Rens Willemsen, General Manager van Safaripark Beekse Bergen.

Daarnaast is het park gedurende de hele periode gehuld in winterse sferen met sfeerverlichting en warme kampvuren. Ook is er een winterplein met een schaatsbaan en diverse foodtrucks. Willemsen: ‘Het wordt echt een bijzonder winterspektakel, waarmee we de mogelijkheden voor een gezellig dagje uit voor onze bezoekers aanzienlijk verlengen.’

Samenwerking

Het evenement is een samenwerking tussen Safaripark Beekse Bergen en Talpa Network. ‘Samen zijn we op zoek gegaan naar een manier om bezoekers deze winter een unieke ervaring te bieden en zo zijn we op dit concept gekomen’, aldus Willemsen.

Van donderdag 7 december tot en met zondag 25 februari is de Light Safari te bewonderen in het Safaripark. Beekse Bergen is kleurrijk verlicht vanaf 17.00 uur tot 21.30 uur op donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag. In de kerst- en voorjaarsvakanties is het evenement dagelijks te bezoeken.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!