Lichtfestival GLOW maakt grootste lichtkunstwerk ooitLichtfestival GLOW maakt grootste lichtkunstwerk ooit
Back Back Nieuws

Lichtfestival GLOW maakt grootste lichtkunstwerk ooit

16 november 2020

Het jaarlijkse Lichtfestival GLOW in Eindhoven, komt met het grootste lichtkunstwerk ooit. Het kunstwerk staat voor hoop en verbinding in deze tijd waarin corona centraal staat. In Eindhoven is hij vanuit huis te bekijken, maar ook via een tijdelijke livestream. Het lichtkunstwerk is maar liefst 80 km2 groot.

Grootste lichtkunstwerk ter wereld

Het lichtkunstwerk ‘Connecting the Dots’ bestaat uit meer dan 1.500 ledlampen, 1.000 grote rode lichtpunten in de lucht en meer dan 20.000 rode lichtkunstwerkjes voor de ramen. Het kunstwerk zal verdeeld zijn over de verschillende stadsdelen van Eindhoven. Het werk is bedacht door kunstenaar Kari Kola en Ivo Schoofs. Het licht staat voor het leven dat ons verbindt en hoop geeft.

De drie elementen

De drie elementen waaruit het kunstwerk bestaat hebben elk een eigen betekenis. Element één is een blauwe hemel van licht die staat voor bewustwording en verbinding met de natuur. De 1000 recyclebare lichtballonnen zorgen dat er beweging in zit. Voor het laatste element is een oproep geplaatst aan basisschoolkinderen. Zij maakten hiervoor allemaal hun eigen GLOWdot met een eigen verhaal. Deze schijnen straks allemaal voor het raam. Aan de oproep is zoveel gehoor gegeven dat GLOW meer dan 20.000 dots verwacht.

Lichtfestival GLOW

Normaalgesproken trekken er 750.000 mensen naar het lichtfestival in Eindhoven. Lopend door de stad is er van alles te zien. Juist nu met corona vond GLOW samen met de stad Eindhoven het belangrijk dat we ons verbonden voelen. ‘Connecting de Dots’ wordt op 12 november vanaf 17:00 aan de wereld getoond. Hij is dan te bekijken via deze livestream van 17:45 tot 18:00. Studio040 zendt een weergave van het kunstwerk op 12 november om dezelfde tijd rechtstreeks uit vanaf zeven locaties in Eindhoven.

 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!