Back Back Nieuws

Lezersbrief: Een overtocht met de Clipper Stad Amsterdam

29 november 2005

Marin Stoffer van de afdeling marketing van het Office Néerlandais du Tourisme et des Congrès won onlangs een prijsvraag op de EventFlash, de wekelijkse digitale nieuwsbrief van High Profile. Hij mocht mee tijdens een zeilreis van negen dagen met de Clipper Amsterdam, van Vigo in Galicië (Noordwest-Spanje) naar de Canarische eilanden. Hieronder beschrijft Marin Stoffer zijn belevenissen.

Ik was zeer enthousiast toen High Profile mij belde met de mededeling dat ik de overtocht Vigo-Las Palmas met de Clipper Stad Amsterdam had gewonnen. Ik wilde altijd al met een grote zeilreis mee. Op de eerste zeildag werd mijn enthousiasme plots een stuk minder. Mijn gelaatskeur was veranderd van gezond wit naar geelgroen. Ik was zeeziek. De zeer vriendelijke bemanning verzekerde mij dat dit zo over zou gaan: “Iedereen moet wel eens ‘inslingeren”. ”‘Maar”, zo vertelde men, “er zijn ook gevallen bekend van mensen die er nooit overheen komen.” Kortom ik was gerustgesteld.

Dinsdag, ingeslingerd en wel, begon ik echt te genieten. We hadden een goede wind in de zeilen en met twaalf knopen stevenden we op Las Palmas af. De clipper, haar bemanning en gasten genoten zichtbaar van deze weersomstandigheden. Zo nu en dan hadden we een speciale escorte van een zestal dolfijnen, prachtig om te zien hoe ze in het water rondom de boeg mee zwommen met de Stad Amsterdam. Naast dolfijnen en heel veel water zagen we uren lang helemaal niets. En dan al die zonsondergangen en sterrenhemels. Heerlijk en wat een contrast met mijn dagelijkse leven in een stad waar iedereen door elkaar krioelt. Hoe zuidelijker we kwamen hoe mooier het weer werd. Mijn geelgroene kleur van de eerste dag werd vervangen door een roodbruine teint. Deze teint was niet ontstaan tijdens louter stilzitten maar ook tijdens het ‘keiharde’ werken. De Clipper Stad Amsterdam biedt verschillende soorten reizen aan: cruises en opstappersreizen. Bij opstappersreizen gaat men van A naar B zonder tussenstops, de catering is eenvoudiger maar zeer goed en de opstappers worden met de bemanning in wachten ingedeeld, dit is echter geen verplichting. Een cruise is de Grand Luxe : er worden verschillende plaatsen aangedaan, de catering is uitgebreider en de gasten nemen niet actief deel aan het zeilen. Deze reis was een opstappersreis, dus ook ik was ingedeeld bij een van de drie wachten. Het was erg leerzaam en leuk om het reilen en zeilen van dichtbij mee te maken. Het hijsen van de zeilen, het op de uitkijk staan, het klimmen in de mast gaven het gevoel deels bij de bemannig te horen, die maar liefst uit 25 personen bestaat. Wat een kick geeft het als je aan het roer staat van zo’n prachtig schip! Deze ‘High Profile-lowbudget reis’ is voorbijgevlogen. Ik heb erg genoten van het schip, de reis en haar zeer gastvrije bemanning. Ik was verrast door de faciliteiten en het serviceniveau dat de Clipper Stad Amsterdam mij geboden heeft en wat ze kan bieden voor bedrijven als evenementenlocatie.

Marin Stoffer
Marketing
Office Néerlandais du Tourisme et des Congrès

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!