Let’s meet Utrecht brengt eventprofessionals samen Let’s meet Utrecht brengt eventprofessionals samen
Back Back Eventcase

Let’s meet Utrecht brengt eventprofessionals samen

21 september 2023

Regio Utrecht ligt zo centraal in Nederland, dat je wel kan spreken van ‘het hart van ‘t land’. En dat warme hart draagt de Domstad graag uit aan hun lokale krachten. Utrecht Convention Bureau, onderdeel van Utrecht Marketing, brengt voor de tweede keer eventprofessionals uit het land bij elkaar om ze in contact te brengen met leveranciers en locaties uit de Utrechtse evenementenbranche. Tijdens Let’s meet Utrecht 2023, gehouden in De Utrechtse Stadsvrijheid (DUS), gebeurt dat tussen (en tijdens) de lachwekkende workshops en semi-futuristische kennissessies door. 

Het is een bloedhete woensdagmiddag wanneer Let’s meet Utrecht begint. Gelukkig zorgt industriële locatie aan het water DUS, met hun airconditioned zalen, voor genoeg verkoeling.

Na een welkomstborrel en een introductie in de plenaire ruimte door Cor Jansen, directeur van Utrecht Marketing, wordt de groep meteen aan het werk gezet met een interactief kennismakingsspel. Onder begeleiding van Jomark Kool als dagvoorzitter is de opdracht: trek drie vragenkaarten, loop naar iemand toe die je nog niet kent en beantwoord ieder een vraag. Een fluit geeft aan wanneer er een wissel is. Het zijn vragen die eigenlijk meer tijd vergen om te bespreken (Wat is je grootste blunder op de werkvloer geweest? Welke doelstelling wil je dit jaar bereiken? Etc.) maar efficiëntie is vandaag ook key. Het is een leuk en laagdrempelig begin van de dag!

Collectieve spierpijn. Van het lachen!

Het overkoepelende thema van Let’s meet Utrecht 2023 is ‘samen’. Dat wordt tijdens de eerste workshop meteen concreet gemaakt, want we gaan samen lachen tijdens een lachworkshop. Lachexpert Bente Adriaans leert met een les ‘Get the laugh flow’, wat lachen met je gemoedstoestand doet. En iedereen weet: lachen werkt aanstekelijk! Dat wordt aan de hand van een aantal oefeningen bewezen. Al snel breekt het gelach los en daar komt, tot aan het einde van de workshop, geen eind meer aan. 45 minuten lang samen lachen zorgt op z’n beurt ook weer voor een aantal nieuwe kennismakingen, waar geen ijsbreker meer aan te pas hoeft te komen! Met pijn in de buik- en wangspieren en een vrolijke mood, gaan we naar het volgende deel van het programma.

AI als rechterhand

Na de (lach)opwekkende oefeningen van de lachworkshop, is er tijdens de sessie van AI-deskundige en soundartist Margot van Brakel tijd om even bij komen. Zij geeft een stukje verdieping in de wondere wereld van AI; hoe het ons leven kan vergemakkelijken en waarom we er niet bang voor hoeven te zijn. ‘Het vinden van een betere balans tussen mens en machine’, noemt ze het zelf. AI moet niet worden gezien als een tool dat mensen gaat vervangen, maar juist als iets dat het makkelijker gaat maken meer tijd te besteden aan de dingen die we interessanter en leuker vinden. AI als een PA, je rechterhand, bijna als een persona om altijd op terug te kunnen vallen als je even een blokkade in je creatieve flow opmerkt bijvoorbeeld. Of juist als hulp om de repetitieve, en vaak tijd- en energierovende, taken van je over te nemen.

Razendsnel kennismaken

Het laatste deel van het program brengt ons naar een ruimte voor een netwerkspeeddate, waarinde deelnemers in meerdere 'date' rondes kennis konden maken met ruim twintig Utrechtse locaties en leveranciers. In drie rondes van tien minuten met vier dates per ronde, verdeeld over twee zalen, was het een goed georganiseerde en gezellige drukte. De dag werd afgesloten met een heerlijke borrel in het zand, onder de zon, aan de waterkade van DUS. Let's meet Utrecht was 'samen een succes'.

Tekst: Bianca Hidajat 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!