Back Back Nieuws

Lessen van Project X Haren op Studiedag Evenementen en Manifestaties

01 februari 2013
Het Kenniscentrum Evenementenveiligheid (KCEV) organiseert  op 9 april 2013 in de Amsterdam ArenA de eerste Nederlandse Studiedag Evenementen en Manifestaties. Een educatieve dag die in het teken staat van kennis rond veiligheid en gezondheid op evenementen.

Resultaten
De Commissie evaluatieonderzoek Haren zal hier een presentatie verzorgen over de resultaten van de evaluatie van Project X Haren. De studiedag is interessant voor professionals bij private en publieke organisaties, die betrokken zijn bij  veiligheid en gezondheid op evenementen.

Nederland en België
Twee thema’s staan centraal op de studiedag.  In de ochtend draait alles om Nederland en België: leren van elkaar. We behandelen de Vierdaagsefeesten en de Gentse Feesten, twee van de grootste vrij toegankelijke publieksevenementen van Europa. De organisatoren en de betrokken overheidsdiensten bespreken hun ervaringen en benoemen de lessen voor andere evenementen.

Mensen, Media en Middelen
In de middag draait het om Mensen, Media en Middelen. Deze drie elementen spelen een grote rol bij het verklaren van nieuwe fenomenen als Project X. Allereerst beschouwen we de gevolgen van de opkomst van sociale media voor de veiligheid van evenementen. Daarna bespreekt Otto Adang van de Commissie evaluatieonderzoek Haren de lessen van Project X Haren. Aansluitend is er aandacht voor alcohol- en drugsgebruik, en de gevolgen hiervan voor veiligheid op evenementen.

De Studiedag Evenementen en Manifestaties wordt georganiseerd door het Kenniscentrum Evenementenveiligheid (KCEV), in samenwerking met Infopunt Veiligheid, de Politieacademie, het Trimbos-instituut en het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV). De website studiedagevenementen.nl bevat het volledige programma en de nodige praktische informatie voor deelnemers.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!