Les Musiciens du Louvre in Het Concertgebouw Les Musiciens du Louvre in Het Concertgebouw
Back Back Nieuws

Les Musiciens du Louvre in Het Concertgebouw

05 januari 2018

Les Musiciens du Louvre treden dinsdag 23 januari op in de Grote Zaal van Het Koninklijk Concertgebouw. Het Franse gezelschap speelt in dit concert alle Brandenburgse concerten van Johann Sebastian Bach. De muzikale leiding is in handen van (solo)violist Thibault Noally. De andere virtuoze solopartijen in de Brandenburgse concerten worden vertolkt door fluitiste Annie Laflamme, hoboïst Emmanuel Laporte, klavecinist Luca Oberti, trompettiste Fruzsi Hara en hoorniste Anneke Scott. 

Over Les Musiciens du Louvre

Les Musiciens du Louvre werd in 1982 opgericht door Marc Minkowski, die tot op de dag van vandaag de artistiek leider van het ensemble is. Het orkest raakte aanvankelijk bekend door zijn interpretaties (op tijdeigen instrumenten) van werken van Händel, Purcell en Rameau, maar later ook met die van Haydn, Mozart, Bach en Schubert. Tevens boekte het gezelschap successen met Frans repertoire uit de negentiende eeuw, zoals opera’s van Berlioz en Bizet. In het huidige concertseizoen ondernemen Les Musiciens du Louvre maar liefst vier Europese tournees met muziek van Bach: naast de Brandenburgse concerten het Weihnachtsoratorium, cantates met Anne Sofie von Otter en de Matthäus-Passion. 

Johann Sebastian Bach

Johann Sebastian Bach bood in 1721 zijn bundel met zes Brandenburgse concerten aan markgraaf Christian Ludwig van Brandenburg aan. In deze concerten liet de Duitse barokmeester zien waartoe hij allemaal in staat was binnen het genre ‘concerto grosso’. Met steeds wisselende instrumentaties, melodieën, tempi en stemmingen creëerde Bach zes levenslustige concerten, die tegenwoordig tot zijn meest geliefde werken behoren. 

Dinsdag 23 januari 2018, Grote Zaal 20.15 uur

Les Musiciens du Louvre
Thibault Noally - viool en leiding
Annie Laflamme - fluit
Emmanuel Laporte - hobo
Luca Oberti - klavecimbel
Fruzsi Hara - trompet
Anneke Scott - hoorn
J.S. Bach - Brandenburgse concerten, BWV 1046-1051 (compleet) 

Foto: Les Musiciens du Louvre   ©Laurent Barbotin

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!