Laserforum presenteert show op Nederlands grootste kasteelLaserforum presenteert show op Nederlands grootste kasteel
Back Back Nieuws

Laserforum presenteert show op Nederlands grootste kasteel

01 mei 2019

Hét grootste kasteel in Nederland kreeg in het weekend van 13-14 april een heuze makeover tijdens dé uitschieter van alle fantasy-events in Europa. Na anderhalve maand ontwikkelen, designen en programmeren was het moment van buigen of barsten aangebroken.

Kasteel de Haar in Haarzuilens- en ruïne die begin 1900 met het geld van de rijkste familie ter wereld verbouwd werd tot een van de meest imposante kastelen van Nederland – werd voor de eerste keer (voor zover bekend) omgetoverd tot een magisch sprookje tijdens de 27e editie van ELFIA. Laserforum creëerde een 14 minuten-durende show waarin duizenden bezoekers meegesleurd werden in een reis boordevol met 'Fables & Fairytales'.

Volledig gemapped met laser

t circa 1400m2 tellende oppervlakte werd volledig met laser gemapped én illustere wezens zoals, octopussen, narwhals, draken en elfjes kwamen 'betoverend' tot leven op het prachtig neogotische kasteel. Een oor- en oogstrelende verhaallijn begeleidde de show én onder toezicht van een halfvolle maan en fonkelende sterren ontvouwde zich als kroon op het werk nog een elegante beamshow die het gevoel van een 'immersive experience' behartigde.

'The castle is alive!,' riep een van de bezoekers waarmee ook zo de doelstelling én het gedachtegoed van deze show werd behaald. Het resultaat een zéér tevreden opdrachtgever.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!