Laserforum neemt heft in eigen handen en sticht Studio ShelterLaserforum neemt heft in eigen handen en sticht Studio Shelter
Back Back Nieuws

Laserforum neemt heft in eigen handen en sticht Studio Shelter

04 september 2020

Studio Shelter is een collectief tussen creatievelingen, artiesten en makers dat door Laserforum is geïnitieerd. Ontstaan vanuit het idee om een online publiek te laten verbazen met hun gecombineerde talenten, voortgekomen uit één moment dat het live niet meer langer mogelijk was.

Online-feel-good-momenten!

Sinds het eerste uur van corona heeft Studio Shelter vanuit hun studio te Venlo circa 85+ artiesten mogen ontvangen en méér dan 50.000+ uren aan bekeken content gecreëerd. Tezamen met externe (vaste- en freelance) partners én creatievelingen, die gezamenlijke gevoelens deelden, startte ze het avontuur volledig vanuit scratch. Enkele hoogtepunten waren onder andere een feature in de DEFQON.1 at Home Livestream samen met The Purge, twee exclusieve sets voor Brennan Heart voor het DJMAGTOP100 Virtual Festival en Summerburst Digital 2020 (Gothenburg, Zweden) én de vele gave sets vanuit de studio met Black Sun Empire, Audiotricz, Nifra, Code Pandorum, Jochen Miller, Toneshifterz, Thomas Newson en vele anderen!

Gevoel van betekenisloosheid

Als maker van mooie shows en producties trof het coronavirus hun net zoals vele branchegenoten erg hard. Waar Laserforum dit jaar leuke vooruitzichten had staan, stond er in een oogwenk niets meer hun planning, van lokale evenementen zoals Stereo Sunday tot een van Nederlands grootste events; de Zwarte Cross. Beide, én alles daartussenin kwamen tevergeefs te vervallen. Uitzichtloos zonder perspectief. Dankzij de wekelijkse streams hielden ze hun energie en motivatie op peil, maar het idee om na 6 maanden weer daadwerkelijk een show te presenteren voor een echt publiek begon toch wel echt te kriebelen.

Het heft in eigen handen!

Ze bedachten en creëerden. Herschreven én liepen spaak. Maar kwamen uiteindelijk tot een resultaat: de creatie van een eerste eigen evenement; ‘The Revival’ één die deze week officieel werd aangekondigd. Een bijzondere 2,5 uur durende open-air audiovisuele show op 26 september 2020 gepresenteerd door trance-artiesten; Fisherman & Husman op een van Nederlands oudste maar meest moderne Kastelen, te weten: Rijksmonument Kasteel de Keverberg te Kessel. In een volledig-zittende opstelling en volgens de RIVM-maatregelen, ontvouwt een energieke en theatrale show zich voor een exclusief 100-koppentellend publiek. 'We kunnen niet wachten om deze prachtige ruïne tot leven te brengen en onze eerste gasten te verwelkomen op dit bijzondere eerste evenement van Studio Shelter. Wij vinden het ontzettend spannend, maar het gevoel om iets te creëren geeft ons weer even die stip op de horizon, zonder zijn we bang voor ons bij na 40 jaar tellend bestaansrecht', aldus initiator Michael Thiesen. 

Nieuwsgierig?

Benieuwd naar het evenement én / of interesse in tickets, neem dan een kijkje op de nieuwe website.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!