Landgoed De Wilmersberg loopt vooruit op PreventieakkoordLandgoed De Wilmersberg loopt vooruit op Preventieakkoord
Back Back Nieuws

Landgoed De Wilmersberg loopt vooruit op Preventieakkoord

27 november 2018

Afgelopen vrijdag 23 november stuurde staatssecretaris Blokhuis het Nationaal Preventieakkoord, dat ondertekend werd door zeventig maatschappelijke organisaties en bedrijven, naar de Tweede Kamer. Minder ziekte door overgewicht, een rookvrije generatie en meer bewustzijn van de gevaren van alcohol, dat zijn de speerpunten van het akkoord. Ook Koninklijke Horeca Nederland tekende dit akkoord.

Landgoed De Wilmersberg in De Lutte loopt al enige tijd vooruit op enkele belangrijke maatregelen die in het Preventieakkoord staan. Githa van Vilsteren, die samen met haar man Boudewijn de dagelijkse leiding heeft: 'Gasten komen bij ons om te genieten, dat is ons bestaansrecht en dat blijft te allen tijde voorop staan. Wij denken echter niet alleen aan de winstgevendheid van het hotel, onze wereld is groter dan dat en wij nemen onze verantwoordelijkheid voor toekomstige generaties, daarin zijn wij vooruitstrevend en ambitieus.' Zo is De Wilmersberg sinds 2013 het enige zelfstandige hotel in Twente dat in het bezit is van Green Key Goud, het keurmerk dat gegeven wordt aan locaties waar duurzaamheid en kwaliteit hand in hand gaan. Tegelijkertijd blijft de kwaliteit gehandhaafd; De Wilmersberg is nummer 17 van de beste 25 hotels van Nederland op Tripadvisor en scoort een 9.1 op Booking.com.

Rookvrij terras

De Wilmersberg gaat echter verder dan dat. Vanaf afgelopen zomer is het terras, dat bekend staat om het bijzondere uitzicht, geheel rookvrij. Daarnaast heeft De Wilmersberg vanaf medio 2017 een vegetarisch 6-gangenmenu, waarbij lokale en seizoensgebonden groenten het uitgangspunt zijn. Van Vilsteren: 'Zonder onze gasten te willen betuttelen, zijn wij van mening dat mensen die ervoor kiezen om bewust in het leven te staan, zich bij De Wilmersberg gezien moeten voelen en niet achtergesteld worden bij mensen voor wie dat minder prioriteit heeft. Chef-kok Ronald Bor ziet het als zijn ultieme uitdaging om de vegetarische gerechten zo te maken dat juist de mensen die geen vlees of vis eten, extra verwend worden. Desgewenst kunnen gasten een kleine portie vis of vlees bij hun groentegerecht bestellen.' Daarnaast heeft De Wilmersberg de vertrouwde a la carte kaart met vis- een vleesgerechten.

Waardering?

Of alle gasten de maatregelen weten te waarderen? Githa van Vilsteren: 'Nee, niet alle gasten zijn er blij mee en uiteraard hebben wij ook enkele klachten gekregen, bijvoorbeeld van mensen die per sé wilden roken op ons terras. De klachten vallen echter geheel in het niet bij het aantal gasten dat positief is over het rookvrije terras of over het vegetarische menu. Wij verwachten dat het aantal mensen dat bewust in het leven staat in de toekomst eerder toe- dan af zal nemen, dat zien wij al bij onze kinderen.'

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.523 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.523 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!