Landgoed de Salentein, een passende sfeer voor je bijeenkomstLandgoed de Salentein, een passende sfeer voor je bijeenkomst
Back Back Locaties

Landgoed de Salentein, een passende sfeer voor je bijeenkomst

09 september 2019

Het is een uitnodigend gezicht als je aan komt rijden: de weerspiegeling in de vijver van het stralend witte landhuis van Landgoed de Salentein, omzoomd door een gladgeschoren gazon. Bijna on-Nederlands. En dat is voor een deel ook wel zo, want bij Landgoed de Salentein klopt een Argentijns hart.

We spreken Miranda Kieft, zes jaar werkzaam bij Landgoed de Salentein en nu verantwoordelijk voor marketing & communicatie. Ze vertelt over het landgoed en de mogelijkheden voor zakelijke bijeenkomsten. Maar eerst even over de band met Argentinië, hoe zit dat? ‘Tot 2009 was ons landhuis in gebruik als hoofdkantoor van Pon Holding, onder andere bekend als importeur van Volkswagen. Een van de zonen van oprichter Ben Pon, Mijndert, heeft in de jaren ’90 van de vorige eeuw een boerderij en drie wijngaarden gekocht in Argentinië. Inmiddels is dit uitgegroeid tot een van de grootste wijnhuizen van Argentinië. Het wijnhuis heet Bodegas Salentein, dus je snapt de connectie. De wijnen en het rundvlees dat wij serveren, komen hier vandaan.’

Historie en modern comfort

Landgoed de Salentein is vanuit alle windrichtingen goed bereikbaar, gelegen op twee kilometer van de A28 en slechts 10 autominuten van knooppunt Hoevelaken. Parkeren is hier gratis. Door de parkachtige ligging in het groen ademt het landgoed een aangename sfeer, die iets exclusiefs, maar ook iets huiselijks uitstraalt. ‘Dat merk je ook in Huis de Salentein’, zo vertelt Miranda. ‘Hier zijn historische elementen gecombineerd met moderne faciliteiten. Zo zie je moderne kunst naast oude gebrandschilderde ramen. De zalen kom je binnen door fraai bewerkte deuren, maar het meubilair is modern en comfortabel en alle technische voorzieningen zijn helemaal up-to-date.’ Huis de Salentein beschikt over negen grotere en kleinere zalen, geschikt voor bijeenkomsten van vier tot 40 man. Iedere zaal heeft zijn eigen karakter en sfeer, waardoor je als boeker altijd een zaal kan vinden die het beste past bij het soort bijeenkomst dat je wil vastleggen.

Steeds meer vergaderingen

Landgoed de Salentein is een erg geliefde trouwlocatie, maar steeds meer boekers weten het Landgoed ook te vinden voor een vergadering, training of bijvoorbeeld beurs. ‘Ieder jaar zijn wij gastheer voor een tweedaagse optiekbeurs. Het hele landgoed is dan in gebruik, dus alle zalen, Restaurant de Salentein en Portillo Bar Bodega (de twee restaurants op Landgoed de Salentein) en onze Argentijnse kunstgalerie ArgentinArte. Dat zijn altijd twee drukke, maar ook heel gezellige dagen.’

Culinair hoog niveau

Wat vergadergasten zeer weten te waarderen, buiten alle comfort en faciliteiten om, zijn de culinaire prestaties. ’s Middags wordt de lunch geserveerd in het Huis de Salentein of Portillo Bar Bodega en bij mooi weer op het terras. ’s Avonds kan er worden gedineerd in de Bodega of in Restaurant de Salentein, waar ook private-dining mogelijkheden zijn. ‘Dat laatste is vooral erg prettig als de gasten tijdens het diner toch nog vertrouwelijk met elkaar in gesprek willen, of bijvoorbeeld nog iemand toe willen spreken.’ Het private-dining deel is met een glazen wand afgescheiden van de het restaurant. Zo zitten de gasten wel apart, maar ervaren ze ook de levendigheid van het restaurant. Restaurant de Salentein heeft een vooral Frans georiënteerde keuken op hoog niveau, in Portillo Bar Bodega wordt voornamelijk gewerkt met het Argentijnse Salentein rundvlees.

Ook geschikt voor grotere evenementen

Naast de verschillende zalen in Huis de Salentein beschikt Landgoed de Salentein nog over een aantal andere bijzondere ruimtes. Boven Restaurant de Salentein bevindt zich San Pablo, een zaal geschikt voor feestelijke bijeenkomsten tot maximaal 80 personen. De Callia Lounge, een voormalige dorsschuur, is de grootste zaal van Landgoed de Salentein, met een maximale capaciteit van 200 personen. Deze ruimte is prima geschikt voor een congres, receptie of productintroductie. En dan is er ook nog de eerder genoemde ArgentinArte, de galerie van de Salentein, die in het teken staat van Argentijnse kunst. Deze ruimte kan worden gereserveerd voor informele bijeenkomsten tot maximaal 100 personen en voor vergaderingen tot 50 personen. Een inspirerende locatie, vooral door de kunst van jonge Argentijnse kunstenaars.

Ook meerdaags

Hoewel Landgoed de Salentein niet beschikt over eigen hotelaccommodatie, is het ook mogelijk hier meerdaagse bijeenkomsten te boeken. ‘We werken dan samen met hotels in Nijkerk, die zijn goed bereikbaar.’ Ook met programmaonderdelen ter ontspanning zit het wel goed bij de Salentein:

‘Het mooie is dat we op het landgoed, met alle ruimte die we hebben, ook extra activiteiten aan kunnen bieden. Denk bijvoorbeeld aan een wijnproeverij of een kookworkshop. Verder werken we samen met BuitenBusiness, die onder andere een workshop schapen drijven bij ons kunnen verzorgen.’ Miranda is duidelijk enthousiast over haar werkomgeving: ‘Wij gaan altijd uit van de wensen van de gast en zorgen ervoor dat alle evenementen tot in de puntjes geregeld zijn. Ik kan er dan enorm van genieten als ik zie dat onze gasten ontspannen, blij en tevreden zijn. Daar doen we het voor!’ Wij kunnen dit alleen maar beamen.

Door > Jean-Jacques Jouret

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!