De OlmenhorstDe Olmenhorst
Back Back Locaties

Landgoed De Olmenhorst is voor iedereen

27 maart 2017

Tussen Amsterdam en Den Haag ligt Landgoed de Olmenhorst. Een van origine agrarisch boerenbedrijf waar moeder ooit begonnen is met het schenken van koffie met een puntje appeltaart. Intussen uitgegroeid tot uniek biologisch fruitteeltbedrijf waar je welkom bent om de natuur gedurende alle seizoenen te beleven. 'Ik gun iedereen de ervaring van ons landgoed', aldus eigenaar Florian.

Het landgoed van 31 hectare groot is centraal gelegen in de Randstad, in Lisserbroek. Ontstaan na de drooglegging van het Haarlemmermeer. Familiebedrijf sinds begin 1854. Recensies over de locatie gaan voornamelijk over ‘je thuis voelen, ontspannen, buiten in de natuur, goede kwaliteit van eten en drinken, een fijne plek en gastvrijheid’.

Zakelijke evenementen

De Olmenhorst kun je je zakelijke evenement (tot 500 mensen) met een gerust hart toevertrouwen. Onder andere Ahold en Elsevier weten De Olmenhorst te vinden voor vergaderingen in groot (maximaal 200 personen is mogelijk) of petit comitee (vanaf twee personen).

Sandra Willems, salesmedewerker, vertelt: 'Voor McCoy, een IT-bedrijf, organiseerden we een festival voor relaties gedurende de dag, afgesloten met een feest in de avond voor het eigen personeel. Accuracy daagden we uit hun familie-event op de zondag te organiseren met een hoge opkomst als resultaat. Even volledig uit de zakelijke sfeer! Calco organiseerde haar personeelsbijeenkomst met een workshop haka en escaperoom op locatie. Er is van alles mogelijk'.

Trouwen

Aan het Boshuis is een trouwvergunning afgegeven. Op deze prachtige plek tussen de perenboomgaard kunnen jij en je liefste elkaar het ja-woord geven. Een bijzondere plek, volgens de eigenaar. 'Als je er bent, voel je je goed'. Uiteraard kun je er ook vergaderen, nieuwe plannen beramen of productpresentaties geven.

Behalve het boshuis (tot 100 personen) telt De Olmenhorst nog vier locaties voor bijeenkomsten:
• De tent en voortent (maximaal 500 personen)
• Het Lokaal (voor middelgrote groepen)
• De Stijlkamer van de Groene Villa (tot 8 personen) en
• Het evenemententerrein van 7500 m2 met diverse faciliteiten

Biologische producten

De winkel op het landgoed is het hele jaar open. Hier kun je niet alleen de befaamde biologische sappen van De Olmenhorst kopen. Ook eigengemaakte jam en kazen. Florian: 'De Haarlemmermeerse klei zorgt voor de bijzondere smaak!'
Maar ook andere biologische producten, woonitems en kookgerei bijvoorbeeld. Wat te denken van een biologisch kerstpakket of een adoptie-appelboom als relatiegeschenk? 

  • De Olmenhorst
    De Olmenhorst
  • De Olmenhorst
    De Olmenhorst
  • De Olmenhorst
    De Olmenhorst
  • De Olmenhorst
    De Olmenhorst
  • De Olmenhorst
    De Olmenhorst
  • De Olmenhorst
    De Olmenhorst
  • De Olmenhorst
    De Olmenhorst
  • De Olmenhorst
    De Olmenhorst
  • De Olmenhorst
    De Olmenhorst

Activtiteiten

Het aanbod aan activiteiten is enorm. 'Jaarlijks krijgen ongeveer 5000 kinderen rondleidingen op het landgoed of ze komen voor de Zelfpluk. Een leuke activiteit voor kinderen in de natuur. We hebben een indrukwekkend insectenhotel staan. De insecten eten schadelijke luizen op en helpen bij het bestuiven van de bomen. We willen de bezoeker graag wat inspiratie geven. Terug naar de bron', aldus Sandra.

De Appelparade vindt plaats tijdens de Pinksterdagen. Uitgegroeid tot een festival met eigen website en facebookpagina, die dit jaar zijn vierde editie beleeft. Er is van alles te doen en te beleven, inclusief foodtrucks.

Op landgoed De Olmenhorst kun je niet alleen genieten van de natuur maar het hele jaar door ook culinair genieten. Je kunt je tegoed doen aan brunches, lunches, picknicks, bbq’s, buffetten, high tea’s en thema-diners. Of steek zelf de handen uit de mouwen tijdens een kookworkshop (ook voor kinderen). 

Behoud van het landgoed

Over handen uit de mouwen gesproken. Bedrijven kunnen het behoud van het landgoed steunen door vrijwillig een klus te klaren. Zoals het verbeteren van het bezinningspad. Of een deel van de boomgaard adopteren en natuurlijk zelf oogsten, het sponsoren van een boomgaardconcert of bloesemfestival. ‘Uiteindelijk plukken we samen de vruchten!’

Je kunt je inschrijven voor de nieuwsbrief of de activiteiten op landgoed De Olmenhorst volgen via Facebook, Twitter, LinkedIn of Pinterest.

Tot slot

'Dit landgoed is voor iedereen', vangt Florian zijn vlammend betoog aan, 'maar wel op onze voorwaarden. Het is voor generaties ná onze kinderen en kleinkinderen. Door onze manier van landbouw bedrijven ontstaat een gevarieerder en krachtiger eco systeem. Buizerds en andere roofvogels voelen zich hier lekker. Kikkers in de sloot kwaken of het een lieve lust is en de nachtegaal betovert. De Olmenhorst herbergt geschiedenis, toekomst en betekenis. Met onze visie op de exploitatie versus maatschappelijke waarden willen we het landgoed nóg vitaler, inspirerender en completer maken'.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!