Back Back Nieuws

Landbouwbeurs 2013 verrast met nieuwe thema's

02 oktober 2012
Volgend najaar is de 20e editie van de Nederlandse Landbouwbeurs in Leeuwarden. Wat de komende beurs zo bijzonder maakt, is niet zozeer het feit dat hier de meeste innovaties op het gebied van landbouwmachines, -werktuigen en -technieken worden gepresenteerd, maar dat een groot deel van het beursoppervlak is gewijd aan de agrarische praktijk van alle dag, aldus de organisatie. Zo krijgen het milieu, schone energie, duurzame productie en schaalvergroting veel aandacht. En maakt het gloednieuwe thema Agri Food zichtbaar wat Noord-Nederland te bieden heeft op het gebied van voedsel.

De Nederlandse Landbouwbeurs is de grootste Noordelijke landbouwvakbeurs over techniek, innovatie en inspiratie in de agrosector. Met ruim 22.000 bezoekers in 2011, dagelijkse gratis seminars, de unieke agrarische veiling van recente landbouwmachines, diverse netwerkbijeenkomsten en spraakmakende live demonstraties is deze beurs hét 2 jaarlijkse evenement voor de nationale en internationale professionele agrariër.

Bezoekers en standhouders tevreden
In 2011 is de Nederlandse Landbouwbeurs met nieuwe evenementen, zoals live demonstraties, een duurzaamheidsplein en een agrarische veiling, een nieuwe weg ingeslagen. Uit een enquête blijkt dat deze koers wordt gewaardeerd door bezoekers en standhouders. De laatste beurs scoort een hoger cijfer dan de voorgaande jaren.

Nieuwe thema's
In 2013 worden er enkele nieuwe thema's aan het programma toegevoegd. Zo gaat het thema Agri Food het landleven dichter bij de consument brengen. Producenten, verwerkers en aanbieders van voedsel tonen zowel de primaire producten als de verwerking hiervan. Kennisoverdracht staat centraal, evenals het promoten van Noord-Nederland als voedselproducent. Ook zal het internationale aspect met enkele interessante landenpleinen volop aandacht krijgen. En verder kunnen bedrijven die met gewasbescherming te maken hebben op de beurs voor het eerst hun licentie spuittechnieken verlengen.

De Nederlandse Landbouwbeurs vindt plaats van dinsdag 10 december tot en met donderdag 12 december 2013 in het WTC Expo Leeuwarden.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!