Lancering Impact Fair in Koninklijke JaarbeursLancering Impact Fair in Koninklijke Jaarbeurs
Back Back Nieuws

Lancering Impact Fair in Koninklijke Jaarbeurs

26 maart 2024

De eerste Impact Fair is meteen Europa’s grootste evenement voor iedereen die een positieve impact wil maken. Op 4, 5 en 6 april komen in Koninklijke Jaarbeurs impactvolle organisaties, goede doelen en social enterprises samen om antwoord te geven op de vraag: hoe maak je meer impact? Van Impact Centre Erasmus en UNICEF tot Natuurhuisje.nl, KNMI, Follow The Money en Women Inc: in totaal zijn er ruim 100 organisaties aanwezig. Ze laten op een interactieve manier zien wat er al goed gaat in Nederland, en vooral wat mensen zelf kunnen doen om bij te dragen aan nog meer positieve impact. De Impact Fair is toegankelijk voor iedereen, en in het bijzonder voor ondernemers, jongeren, en gezinnen.

Positieve spotlight

Met alles wat er nu speelt in de wereld; overstromingen, ziektes en oorlogen, ligt doemdenken op de loer. Mensen willen wel iets doen, maar weten niet hoe. Mensen raken overweldigd, worden onverschillig. Terwijl heel veel partijen hard bezig zijn om stap voor stap impact te maken. De Impact Fair is een broedplaats voor sociale, milieu- en economische verbeteringen. Bezoekers zijn er niet alleen toeschouwers, maar actieve deelnemers aan een gemeenschap die groeit en bloeit. Van Escape Room tot VR Experience en van torenhoge klimmuur tot karaokebar, op de Impact Fair vind je allesbehalve een gewone beursvloer.

Elke SDG een eigen paviljoen

Op de Impact Fair komen betrokken burgers, verschilmakers, pioniers, visionairs, uitvinders, ondernemers en social enterprises samen om ideeën te delen, workshops te volgen en concrete stappen te zetten naar een betere toekomst. De Fair is ingedeeld in paviljoens waar verschillende Sustainable Development Goals (SDG’s) centraal staan. Per ontwikkelingsdoel inspireren impactmakers op een interactieve manier de bezoekers om zelf aan de slag te gaan.

Programma

Naast een vloer gevuld met exposanten die allerlei workshops, innovatie labs en interactieve belevenissen bieden, zijn er ook ruim 100 sprekers die bezoekers inzichten en handvatten geven die direct in de praktijk kunnen worden toegepast. Van een masterclass van The School of Life tot een AI workshop van de Nyenrode Business Universiteit en het Impact Centre Erasmus. De Impact Fair is ingedeeld in 3 dagen, met per dag een speciale focus op een specifieke doelgroep.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!