Laatste coronamaatregelen per 23 maart afgeschaft?Laatste coronamaatregelen per 23 maart afgeschaft?
Back Back Nieuws

Laatste coronamaatregelen per 23 maart afgeschaft?

14 maart 2022

Morgen valt het besluit of per woensdag 23 maart de laatste coronamaatregelen worden afgeschaft. Vanaf dat moment zullen alleen nog de basisadviezen zoals het handenwassen en hoesten in de elleboog van kracht blijven, net als dat er tijdens vliegreizen nog mondkapjes zullen moeten worden gedragen. Voor het openbaar vervoer zou dat advies niet gelden. Het OMT moet nog advies geven over het opheffen van de maatregelen.

Hoewel het aantal coronabesmettingen de laatste tijd oploopt, leidt dat niet tot grote problemen in de zorg. De basisadviezen blijven wel van kracht, maar dat zijn adviezen. Zo blijft ook het advies bestaan om bij klachten te testen. Wie positief test, wordt geacht thuis in isolatie te blijven. Ook blijft het een advies om in quarantaine te gaan als iemand in je directe omgeving corona heeft.

Evenementen en thuiswerken

Bij grote evenementen hoeft niemand meer getest te worden. Het advies om de helft van de tijd thuis te werken als dat kan, zou ook al per dinsdag verdwijnen. Gevaccineerde reizigers hoeven geen PCR-test te doen. Ongevaccineerden wel.

Minister Kuipers zal een korte toelichting van de adviezen geven na het kabinetsberaad.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!