Koninklijke onderscheiding voor Riemer RijpkemaKoninklijke onderscheiding voor Riemer Rijpkema
Back Back Nieuws

Koninklijke onderscheiding voor Riemer Rijpkema

25 mei 2022

Tijdens zijn officiële afscheid als directeur van CLC-VECTA gistermiddag in Grand Hotel Huis ter Duin, werd Riemer Rijpkema verrast met een lintje. Hij werd benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. De burgemeester van Vlissingen, drs. A.R.B. van den Tillaar, roemde zijn belangrijke bijdrage aan de ontwikkelingen van de zakelijke evenementenbranche in Nederland en het op de kaart zetten van het medium livecommunicatie. De afgelopen jaren – zeker tijdens de coronapandemie - was Riemer Rijpkema als gezicht van EventPlatform van onschatbare waarde voor de evenementenbranche, waarbij hij ervoor zorgde dat de branche een plekje aan tafel kreeg. ‘Onze man in Den Haag’ werd hij veelvuldig genoemd.

Superlatieven

‘De verpersoonlijking van het woord samenwerken’, ‘Uithangbord van de branche’, ‘Verbinder’, ‘Oplossingenzoeker’, de superlatieven schoten tekort in het uur voor en na de uitreiking, waarbij verschillende branchegenoten en leden van CLC VECTA en EventPlatform Riemer Rijpkema mochten toespreken. Een complete verrassing na de ALV van CLC VECTA, die afgesloten werd met het binnenkomen van familie en branchegenoten.

Als zelfstandig ondernemer heeft Riemer jarenlange ervaring in het organiseren van uiteenlopende beurzen en congressen in binnen- en buitenland. Al die tijd was hij ook betrokken in en bij verschillende brancheverenigingen en –initiatieven. Als voorzitter van branchevereniging FBTN was hij de mede-grondlegger en vormgever van de huidige branchevereniging CLC-VECTA door de fusie met VNC, ESAH en later VECTA te realiseren. In zijn rol als directeur van CLC-VECTA was hij onder meer verantwoordelijk voor het gezamenlijke onderzoek met BUAS en CELTH naar de toekomst van de Live communicatiebranche, de Beurzen Monitor, de Waardemodellen voor Beurzen en Congressen, zet hij zich in voor projecten met betrekking tot een Leven Lang Ontwikkelen en is hij actief in diverse besturen, commissies en overlegorganen als Gastvrij Nederland, SBB en VNO-NCW/MKB-Nederland.

Doorontwikkelen van de keten

Iemand die áltijd op de hoogte is van alle details verrassen, is een enorme uitdaging. ‘Ik ben iemand die graag wel graag een beetje weet wat er allemaal gebeurt’, vertelt hij naderhand. ‘Ik zal je zeggen dat ik blij was dat het even duurde zodat ik mezelf even kon herpakken. Wat gebeurt hier allemaal! Dit zeker als een bijzondere erkenning.’ Als hij een droom voor de toekomst van de branche mag uitspreken dat komt ook dat woord samenwerken weer terug. Riemer: ‘Dan hoop ik dat we zover komen dat we erin slagen dat we met elkaar evenementen organiseren. Waarbij het nu zo is dat het allemaal losse schakeltjes zijn, zou me heel veel waard zijn als we met elkaar als groter geheel producten voor onze eindklanten te leveren. De doorontwikkeling van die keten, de weg waar we al zo’n eind op zitten, dat zou een enorme slag zijn voor de branche, voor de toekomst.’

Arjan van den Berg – Stand Photography

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!