Koningsdag 2021 in EindhovenKoningsdag 2021 in Eindhoven
Back Back Nieuws

Koningsdag 2021 in Eindhoven

27 november 2020

De koninklijke familie viert Koningsdag volgend jaar in Eindhoven, meldt de Rijksvoorlichtingsdienst donderdag. Vanwege de coronamaatregelen is er nog niet bekend hoe de dag er precies uit gaat zien. Wel is er al een hybride programma gemaakt door de gemeente Eindhoven.

Koningsdag in Eindhoven

In de persverklaring staat dat de coronapandemie ook in 2021 een andere benadering vraagt voor de viering van Koningsdag. Brainport Eindhoven is druk bezig een programma met design en technologie te ontwikkelen voor een breed publiek. Dit zal aansluiten bij de geldende coronamaatregelen op dat moment. Dit jaar zou de koning Maastricht bezoeken op Koningsdag, maar dit was niet mogelijk. Daarom vierde hij zijn 53e verjaardag thuis en deed hij mee aan een speciaal online programma voor Koningsdag. Volgend jaar zal hij dus, coronaproof, Eindhoven bezoeken. Gemeente Maastricht heeft namelijk besloten, in goed overleg met Dienst van het Koninklijk Huis en provincie Limburg, om in 2021 geen Koningsdag te vieren in hun stad. Het programma wat zij bedacht hadden, zou niet passen bij de beperkingen rondom de coronacrisis. Ze stellen het liever uit tot een tijd, waarin geen moeilijkheden zijn betreft de coronacrisis. Daarom zien zij af van het idee.

Gemeente Eindhoven ontwikkelt hybride programma

De gemeente Eindhoven laat weten een hybride programma te ontwikkelen. Hierin staat centraal dat fysieke aanwezigheid wordt gecombineerd met digitale beleving. Zo kan het programma goed aangepast worden als de coronamaatregelen dit toelaten. De inwoners van Eindhoven worden bij het programma betrokken, vertelt de gemeente. Koningsdag moet namelijk voor Eindhovenaren zorgen voor een gevoel van verbinding en trots. Een positief lichtpunt in deze zware coronatijd, volgens de gemeente. Het moet een feest worden dat wel gevierd kan worden en Eindhoven wil hierbij laten zien op welke manier dat kan.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!