Back Back Nieuws

Kofi Annan geeft jongeren hoop tijdens HOPE XXL

10 december 2012
Kofi Annan, voormalig Secretaris-Generaal van de Verenigde Naties, ging op donderdag 6 december in gesprek met ruim 800 jongeren in de Stadsgehoorzaal Leiden tijdens de Europese HOPE XXL Conferentie. De winnaar van de Nobelprijs voor de Vrede vertelde onder andere over zijn ervaringen in de internationale politiek.

Duurzame, veilige en vrije wereld
De toespraak van Kofi Annan sloot naadloos aan op de doelstelling van de Europese HOPE XXL Conferentie, die staat voor een duurzame, veilige en vrije wereld. Kofi Annan deelde in de Stadsgehoorzaal Leiden zijn unieke visie op internationale betrekkingen en zijn ervaringen die zijn opgetekend in zijn recente boek Interventions: A life in War and Peace.

Bewust
De charismatische Nobelprijswinnaar riep het publiek op om verandering te omarmen. ‘Wees daarbij wel realistisch’, drong Annan aan. ‘Je kunt absoluut dromen. Je moet je er echter bewust van zijn wanneer je slaapt en wanneer je wakker bent’. Voor de jongeren van over de hele wereld die meedoen met HOPE XXL is de bijdrage van Kofi Annan een grote blijk van ondersteuning op weg naar de Verenigde Naties.

Naast de komst van Kofi Annan verwelkomde HOPE XXL diverse andere gasten in de Stadsgehoorzaal Leiden. Zo sprak voorzitter van de Europese Raad Herman van Rompuy de conferentie toe met een videoboodschap. De inleiding werd verzorgd door professor Klaas van Egmond en Leo Bormans, auteur van het World Book of Happiness, inspireerde het publiek met zijn oproep tot optimisme.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!