Klimarent en Donselaar Tenten samen klaar voor nieuwe klantbehoefteKlimarent en Donselaar Tenten samen klaar voor nieuwe klantbehoefte
Back Back Nieuws

Klimarent en Donselaar Tenten samen klaar voor nieuwe klantbehoefte

29 mei 2021

Koelen, verwarmen en ventileren van tijdelijke evenementenlocaties vergen gedegen kennis van zaken. Het is daarom niet vreemd dat de vakspecialist Klimarent de voorkeursleverancier is van Donselaar Tenten. Samen bieden deze twee bedrijven een totaalpakket dat evenementenorganisaties volledig ontzorgt.

Klimarent heeft als specialist in hoogwaardige klimaatsystemen een boeiende periode doorgemaakt. Normaliter ontzorgt het bedrijf vooral events in tijdelijke accommodaties met dito installaties voor onder andere koeling, verwarming en ventilatie. Evenementen zijn het afgelopen jaar nauwelijks georganiseerd, maar dat betekent niet dat Klimarent stil heeft gezeten.

‘We zijn in nieuwe markten gestapt waarin onder andere het waarborgen van de 1,5-metermaatregel belangrijk is’, zegt Jori Beukman verkoper binnendienst van Klimarent. ‘Er werden in de winter tenten in gebruik genomen door scholen, sportscholen en coronateststraten die verwarmd moesten worden. Een aantal supermarkten heeft in de zomer tijdelijke accommodaties geplaatst waarin gekoeld moest worden. Ook in dit soort situaties kunnen wij snel en flexibel goede oplossingen bieden. Inspelen op urgentie is een van onze specialiteiten.’

Samenwerking Donselaar Tenten

In zowel de genoemde nieuwe markten als de sector voor (zakelijke) evenementen, werkt Donselaar Tenten nauw samen met Klimarent. De twee bedrijven vonden elkaar voor het eerst voor het faciliteren van de Winterfair in Zoetermeer. Donselaar Tenten leverde een tent met harde wanden van 4.500 m³. Klimarent wist de warmte in de accommodatie juist te verdelen met speciaal ontworpen comfort uitblaaskasten. Het project werd door de gezamenlijke aanpak een succes met een zeer tevreden klant tot gevolg. Dankzij de goede klik kon de samenwerking tussen Donselaar Tenten en Klimarent worden uitgebouwd.

Duidelijkheid voor ontzorgde klanten

‘We schakelen heel snel en soepel met elkaar waardoor klanten volledig worden ontzorgd’, zegt Jori. ‘Donselaar Tenten is de tentenspecialist, wij de klimaatexpert.’ Haar collega Joost Bron, accountmanager, vult aan: ‘Als er een tent wordt geleverd door Donselaar Tenten, worden wij daarover geïnformeerd en kunnen we het gesprek aangaan met de eindgebruiker. Wij weten dan al wat de afmetingen van de accommodatie en de isolatiewaarden van de wanden en vloer zijn en kunnen met de klant juiste apparatuur selecteren.

‘Wordt het bijvoorbeeld een dansfeest, een receptie of kerstdiner? Dergelijke informatie is belangrijk voor de inzet van de juiste apparatuur. Wij leggen uit welk koel-, verwarmings- of ventilatiesysteem er nodig is voor het evenement. En wat de mogelijkheden zijn voor bijvoorbeeld duurzame oplossingen. Zo ontstaat duidelijkheid over wat er wordt geleverd en hoe dat eruit gaat zien. Die duidelijkheid vooraf wordt door onze klanten en de eindgebruikers enorm gewaardeerd.’

Verse lucht

Het afgelopen jaar is er volgens Klimarent meer vraag ontstaan naar frisse (verwarmde) buitenlucht in tijdelijke accommodaties. Jori: ‘In het verleden was een mix van gerecirculeerde lucht en buitenlucht min of meer de standaard en daarvoor blijft uitstekende apparatuur beschikbaar. De vraag in de markt wordt echter verlegd naar de aanvoer van volledige buitenlucht en dat vereist nieuwe oplossingen en andere technieken.

‘Daarvoor bieden wij bijvoorbeeld ons Klimarent luchtreinigingssysteem. Dat is een mobiele luchtreiniger die speciaal is ontworpen om de concentratie van aerosolen en fijnstofdeeltjes in een accommodatie te reduceren. Dat is een belangrijk aandachtspunt voor evenementenorganisaties.’

Stoere nieuwe tent

Ook Donselaar Tenten beschikt over een nieuwe aanwinst in het assortiment. Het betreft de Armada met een breedte van 40 meter, een unieke festivaltent die zijn naam ontleent aan de prachtige scheepsvorm van de tentconstructie. De Armada heeft een vrije overspanning en daardoor open zichtlijnen. Tot maar liefst 5.000 personen kunnen in deze stoere tent genieten van de mooiste evenementen. En voorzien van de nauwkeurig afgestemde klimaatsystemen van Klimarent, gaat dat vast  snel weer gebeuren.

Door > Wally Cartigny

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!