Kleine evenementen in fases weer toegestaan in SpanjeKleine evenementen in fases weer toegestaan in Spanje
Back Back Nieuws

Kleine evenementen in fases weer toegestaan in Spanje

06 mei 2020

In de ontwikkelingen rondom het Coronavirus is het goed om onze buurlanden in de gaten te houden. Welke maatregelen stellen ze daar voor de evenementenbranche? In Spanje gaan ze een nieuwe fase is, waarn kleinere evenementen al in juni zouden kunnen terugkeren, als de de-escalatie van de lockdownmaatregelen in Spanje volgens plan verloopt.

Nieuwe norm

Afgelopen week onthulde de Spaanse premier Pedro Sánchez tijdens een persconferentie dat het doel van de geleidelijke versoepeling van de vergrendeling is om eind juni een ‘nieuwe norm’ te bereiken. Elke fase van de Spaanse strategie zal naar verwachting ongeveer twee weken duren, en elke regio kan doorgaan naar de volgende fase zodra aan een reeks criteria is voldaan, meldt Politico.

Fases

Fase één zal vanaf 11 mei in de meeste regio's van start gaan, waarbij restaurants en bars met buitenterrassen 30% van die ruimte mogen gebruiken. (Muziek)evenementen zouden in fase 2, die eind mei van kracht zou moeten worden, in zekere mate moeten kunnen terugkeren. Culturele evenementen zullen mogen plaatsvinden op overdekte locaties en een derde van hun capaciteit vullen met een maximum van 50 personen. Ondertussen zullen ook zittende buitenevenementen van maximaal 400 personen kunnen plaatsvinden, waarbij sociale afstandsmaatregelen worden geïmplementeerd. In fase drie, die medio juni zou moeten worden ingevoerd, zullen de beperkingen voor bars, theaters en zalen verder worden versoepeld, hoewel er nog steeds een beperkt capaciteitsbeleid zal gelden.

Optimistisch

Het voorzichtig optimistische nieuws komt slechts enkele weken nadat een zorgdeskundige waarschuwde dat livemuziekevenementen mogelijk pas in de herfst van 2021 terugkeren. Eerder deze maand hebben Ibiza-clubs Hï en Ushuaïa officieel alle geplande feesten voor mei 2020 geannuleerd vanwege de aanhoudende coronaviruspandemie.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!