Kirsten den Hertog: ‘Mijn collega’s en ik hebben dagenlang broodjes kaas gegeten’Kirsten den Hertog: ‘Mijn collega’s en ik hebben dagenlang broodjes kaas gegeten’
Back Back Interview

Kirsten den Hertog: ‘Mijn collega’s en ik hebben dagenlang broodjes kaas gegeten’

13 december 2017

Benieuwd naar de verhalen van branchegenoten? De rubriek Event Personality geeft een kijkje in hun leven. Maak deze week kennis met Kirsten Den Hertog, sinds maart dit jaar als accountmanager zakelijk toerisme verantwoordelijk voor Congresregio Twente.

Hoe ben je bij Congresregio Twente terechtgekomen?

‘Na de Hotelschool heb ik Hotel- en Eventmanagement in Utrecht gestudeerd. Via mijn stage bij het Waldorf Astoria in Rome, kwam ik bij Hilton Hotels in Soestduin terecht. Als Groups, Conference & Events Manager deed ik er veel ervaring op. Hierna kreeg ik de kans om aan de slag te gaan als Sales en Marketing Manager bij het PEC Zwolle Stadion en IJsseldelta Center, waar ik voor het eerst samenwerkte met Congresregio Zwolle. Dit alles valt op zijn plek in mijn huidige functie bij Congresregio Twente. Een organisatie die ik mag meehelpen opzetten en waar ik, dankzij een grote portefeuille in de regio, eigenlijk alles kan organiseren.’

Wat betekent Congresregio Twente voor de regio?

‘We zetten Twente als zakelijke destinatie landelijk op de kaart door te zorgen voor bekendheid en we kunnen opdrachtgevers werk uit handen nemen. In plaats van dat ze zelf het internet afstruinen naar een geschikte locatie en offertes opvragen, kunnen wij dat ook voor ze doen. Wij kennen de regio goed, dus we weten precies welke locaties of eventleveranciers aansluiten bij hun wensen.’

Waar is Twente goed in?

‘Noaberschap oftewel goed gastheerschap. Met elkaar kijken we hoe we van het evenement een succes kunnen maken. In Twente gebeurt heel veel op het gebied van high tech en robotica. Als opdrachtgevers of bureaus voor deze thema’s naar invulling zoeken, verbind ik hen met de kennis die in onze regio aanwezig is. Daarnaast zijn hier natuurlijk de meest uiteenlopende locaties beschikbaar, van een hutje op de hei tot Vliegveld Twenthe waar je met duizenden mensen terecht kunt. Ook de Michelin sterren restaurants zijn hier goed vertegenwoordigd.’

Wat voor evenement zou jij graag organiseren?

‘Ik hoop echt een high tech congres in Twente te organiseren, waarbij de professoren van de Universiteit Twente (UT) een gedeelte van het programma invullen op een bijzondere locatie als Vliegveld Twenthe. Hier test UT namelijk een gedeelte van hun programma. Als je als regio ergens goed in bent, is het gewoon mooi als je daar met een evenement op in kunt haken.’

Was dit vroeger al je droombaan?

‘Ik wou vroeger al heel graag feestjes organiseren; ik heb zelfs mijn wedding planner diploma. Organiseren vind ik dus heel leuk, maar inmiddels gaat mijn voorkeur uit naar zakelijke evenementen. Er is zoveel mogelijk!’

Wat zou je in de toekomst nog graag willen doen?

‘Later zou ik heel graag een eigen hotelletje willen runnen, klein en persoonlijk, misschien zelfs een B&B. Gastvrijheid en het leuk vinden om veel contact met gasten te hebben, zit echt in mij.’

Waar haal jij je inspiratie vandaan?

‘Via verschillende mediakanalen, zoals events.nl, blijf ik graag op de hoogte van alles wat er mogelijk is. Ook bezoek ik graag netwerkbijeenkomsten.’

Heb jij een gouden tip voor vakgenoten?

‘Ik merk dat privé en zakelijk steeds meer door elkaar lopen. En in aanloop naar een evenement loopt de werkdruk flink op. Als alles goed gaat, haal ik daar veel energie uit. Maar het is ook belangrijk om daarna weer te kunnen opladen. Ik doe dat zelf door te reizen, het liefst door Azië of Amerika.’

Wat doe je in je vrije tijd?

‘Ik ga graag uit eten om nieuwe horeca concepten uit te proberen. Om aan voldoende beweging te komen, loop ik hard. Dit kun je doen wanneer je wilt. Ik liep dit jaar voor het eerst de halve marathon van Zwolle.’

Wat is je grootste blunder?

‘Aan het begin van mijn carrière kreeg ik te maken met een opdrachtgever die zichzelf spiegelde op de doelgroep. Voor een maaltijd bestelde ik op verzoek dus vooral broodjes kaas, salades en een paar kroketjes voor de liefhebber. Tijdens de maaltijd waren de snacks niet aan te slepen en mijn collega’s en ik hebben dagenlang broodjes kaas gegeten. Ach, daar leer je van.’

Door > Saskia van Muijlwijk

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!